Parcul Ștrand, raiul câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O haită de  maidanezi își face veacul în cel mai frumos parc al Piteștiului și-i pune pe fugă pe piteștenii care vin să e se relaxeze în natură

La prima vedere, cei nouă câini par pașnici iar comercianții din zonă spun că niciodată n-au avut probleme cu ei. Cu toata acestea, maidanezii au băgat frica în cei care-și plimbă  prichindeii prin Ștrand și mai ales în tinerii care se aventurează la câte o promenadă  nocturnă pe aleile de sub sălcii.

 “Nu poți să te-așezi și tu pe o băncuță că te și încaieră potăile alea. După ce se lasă întunericul nu mai ai curaj să intri în parc că nu știi dacă mai scapi întreg . Am pățit-o acum două seri și nu mai pun piciorul acolo”, spune Marius Achim.

 “Am venit, în weekend, cu cel mic. Chiar lângă locul de joacă erau vrei doi câini care păreau că dorm.Nepoțelul meu s-a apropiat cam mult  de ei, cu bicicleta, și-au și-nceput să-l latre. Așa, nu par periculoși dar sunt imprevizibili!”, este de părere Maria Olteanu, bunica unui puști de 6 ani. 

 Autoritiile locale spun că nu toți cei nouă câini sunt animale fără stăpân și că o parte din vină o poartă cei care locuiesc în zonă.

  “Îmi pare rău pentru aceia care au avut probleme cu  maidanezii din Ștrand dar trevuie precizat că printre ei sunt și câinii celor care au case lângă parc. O să  luăm legătura cu ei ca să le punem în vedere să nu-i mai lase slobozi. În ceea ce privește câinii comunitari, va mai dura ceva timp până când îi vom putea strânge. Actuala biobază e suprasaturată iar cea pe care urmează s-o amenajăm va fi gata abia în toamnă.Este o situație neplăcută, am mai spus-o dar legislația nu ne permite să-i eutanasiem decât pe cei bolnavi!”, spune Tudor Pendiuc, primarul Municipiului Pitești.

Reprezentanții Federației Naționale pentru Protecția Animalelor consideră că stângerea câinilor din Ștrand nu va schimba cu nimic problema în zonă .

 “Cei nouă câini, odată luați, vor fi înlocuiți de alții, poate 15, poate 20, pentru că un teritoriu eliberat  atrage alți câini. Soluția nu e strângerea și ducerea într-un adăpost, ci sterilizarea lor  masivă , indiferent că au sau nu stăpân, pentru că cei comunitari provin tot din curțile oamenilor.  Cei nouă câini nu s-au născut pe domeniul  public ! Au ajuns aici după ce au fost abandonați. Pe de altă parte, și eu am trecut prin Parcul Ștrand  și nu m-a atacat niciunul din câinii de acolo și  nici nu mi-au dat senzația că ar putea deveni agresivi. Cred că depinde mult și de felul în care  îi tratezi.  Dacă dai dovadă de agresivitate față de ei, este normal ca animalele să se apere ”, spune Carmen Arsene ,vicepreședintele Federației Nationale pentru Protecția Animalelor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite