Parcul Lunca Argeşului și supravegherea video a zonei Podul Viilor, proiectele pentru care Ministerului Dezvoltării și-a dat OK-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi,  primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc s-a aflat la Ministerul Dezvoltării şi Turismului în vederea semnării contractelor  de finanțare  pentru două dintre proiectele de anvergură ale municipiului Pitești.

Este vorba de  amenajarea parcului “Lunca Argeșului” , un proiect în valoare de 10 milioane  de euro  ce va fi realizat cu cu 98 % fonduri de la Comisia Europeană şi cu numai 2% fonduri de la bugetul local. Proietul sună promiţător: alei pentru promenadă,  băncuţe, faleză, locuri de joacă, zone pentru pescuit,  piste pentru biciclete , terenuri de sport, terase, aquapark șin o parcare pe măsură,  toate amenajate pe 24 de hectare de teren, pe malul Argeșului. Zona  va fi împrejmuită  și va  beneficia de  pază permanentă. Proiectul va transforma zona Zăvoi în cel mai mare parc al Municipiului Pitești. Lucrările vor începe cel târziu în  vară și vor dura  un an.

Cel de-al doilea proiect  vizează realizarea unui sistem de supraveghere și modernizare a zonei  Podul Viilor , are  o valoare de   900.000 euro și  presupune  montarea unor camere video în cel mai aglomerat nod rutier al Piteștiului  și în zonele adiacente . Lucrările de modernizare vizează atât partea de carosabil cât și câteva dintre obiectivele din zonă printre care și Teatrul de Vară  din Parcul Ștrand  care va beneficia de o cupolă. Proiectul va fi finațat, ca și primul, preponderant din fonduri  europene. Lucrările vor demara în martie-aprilie și vor dura câteva luni. 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite