Parcul Lumina, reabilitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare parc din Găvana are, de săptămâna aceasta, o faţă nouă.Leagănele  au fost reparate,  în zona de promenadă au fost montate pavele iar   aleile parcă te-ndeamnă, acum, şi la o plimbare nocturnă, pentru că iluminatul nu mai este unul cu probleme.

Lucrările de reabilitare a Parcului Lumina au început în urmă cu doi ani şi s-au executat în mai multe etape. Primul care s-a dat în folosinţă a fost locul de joacă. N-a durat mult şi au înecput distrugerile. 

“ E o zonă păcătoasă din acest punct de vedere, pentru că aici se constrată mai multe acte de distrugere decât în alte zone. Am pus la punct  locul de joacă  care  este unul la standarde europene.În plus, beneficiază, de la început, de un covor sintetic , care atenuează căderile, aşa că cei mici de pot juca fără grijă”, spune Doru Iliesu, directorul ADP Piteşti.

Principalele lucrări ale ultimei etape au vizat, însă, în primul rând,  refacerea  sistemului de iluminat, montarea pavelelor de beton pe alei şi consolidarea  zidurilor  destinate împiedicării alunecărilor de teren.   Tot în această etapă au fost plantate peste 1500 de răsaduri de flori şi 200 de arbuşti ornamentali.

  “Arată superb. Parcă-ţi vine să stai să te ralexezi pe o bancă până seara târziu, să  nu-ţi mai fie tema că te-atacă cineva, pe întuneric.  Spaţiul verde e minunat, cel puţin mie, care sunt o iubitoare a florilor, aşa mi se pare, însă cel mai mult mă bucur pentru nepoţica mea că are unde să se joace, aici, în cartier. Sper să reziste aşa parcul ăsta şi să nu ne mai trezim ba că dispare un căluţ, ba că se fură două stinghii de la o bancă , ba cine ştie ce altă trăznaie!”, spune Mioara   Antonescu, bunică.    

 Învestiţiile pentru întreaga reabilitare se ridică la 200 de mii de lei.        
 



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite