Pitesti: Parcometrele nu iau şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcometrele montate în zona centrală a oraşului au adus municipalităţii încasări record.  Doar luna trecut aparatele au virat bugetului local 67,5 mii lei,în condiţiile în care incasatorii ADP nu strângeau mai mult 32 mii de lei de pe aceleaşi locuri de parcare

Dacă ai norocul să găseşti un loc de parcare pe Bulevardul IC Bratianu e musai să cauţi un parcometru şi să-ţi iei tichet. Altfel te trezeşti cu ditamai amenda. Parcarea a fost dintotdeauna cu plată dar de o bună bucată de timp au dispărut încasatorii. Au apărut în schimb aparatele cu autotaxare. Aşa că, dacă n-ai mărunt, schimbi pe undeva, te duci la parcometru, îţi iei  tichetul, te-ntorci la maşină şi-l pui in parbriz, neapărat la vedere pentru că iar e rost de amendă. Nu contează că stai 5 sau 60 de minute. Tariful e de 10 lei pe oră, fără posibilitatea taxării pe fracţiuni. Chiar dacă s-a dorit a se trece la un mod civilizat de  taxare, parcometrele nu sunt privite cu ochi buni chiar de toţi şoferii.
 „Înainte era mai simplu. Te dădeai jos din maşină şi te trezeai cu încasatoarea lângă tine. Nici nu vedeai de unde apare. Iţi luai biletul şi-ţi vedeai de treabă. Dacă aveai  nevoie doar de 10 minute ajungeai la o înţelegere, că oameni suntem. Acum trebuie să plătesc ora chiar dacă opresc doar pentr-un pachet de ţigări. Cum să te-nţelegi cu aparatul?! În plus nu-l găseşti chiar lângă maşină. Te duci să îl cauţi. Şi pentru alea 5 minute pierzi alte 15 cu toată procedura.”, spune Radu Bejan, 53 de ani, şofer
 
 Încasări de peste 67 de mii de lei
 
 Pentru municipalitate, autotaxarea e mai eficientă  decât activitatea încasatorilor Administraţiei Domeniului Public Piteşti. Luna trecută parcometrele au adus la bugetul local 67,5 mii lei,  mai mult decît dublul încasărilor lunare efectuate anterior de către ADP de pe urma taxelor percepute în aceleaşi parcări.” Nu ştiu dacă această creştere se datorează corectitudinii şoferilor sau dacă e vorba de faptul că incasatorii nu-şi făceau treaba ,, la sânge”.Cert este că  autotaxarea e mai eficientă.” spune primarul Piteştiului Tudor Pendiuc.
 Cea mai mare parte a îcasărilor, peste 60% s-a făcut direct de la parcometre, Există însă şi varianta tichetului de o zi (ceva mai puţin folosită decât precedenta) care costă 4 lei . Se mai poate opta pentru cardul preplătit sau  pentru abonament.


 
  Amenzile nu sunt mici
 
Poliţiştii comunitari stau cu ochii pe cei care  vor să fenteze aparatele.
 Pentru staţionarea pe locurile de parcare cu plată, fără tichet, pentru folosirea unui abonament sau tichet eliberat pentru alt vehicul,  pentru staţionarea  pe locurile de parcare deja rezervate, pentru expunerea tichetului într-un mod care nu permite descifrarea elementelor de identificare şi  penru rezervarea locului de plată fără a deţine contract de închiriere,  sunt prevăzute amenzi de la 200 la 400 de lei, în cazul persoanelor fizice şi de la 400 la 600 de lei pentru personele juridice. Cei care-şi varsă nervii pe aparate sunt şi ei sancţionaţi, amenda pentru vandalizarea parcometrelor putând ajunge până la 2000 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite