Paradox: Consiliul Local vrea să fie dat în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local a refuzat aseară să acorde politiştilor comunitari sporul de de misiune permanentă, ( 25% din salariul brut)  prevăzut în directiva Ministrului Administratiei şi Internelor, Vasile Blaga,  motiv pentru care va fi acţionat în instanţă de către Sindicatul Independent al Poliţiei Comunitare.

Consilierii locali au votat, în unanimitate, în şedinţa de iei,  Bugetul Municipiului Piteşti pe anul în curs, buget ce se ridică la 303,46  milioane lei. În aceeaşi şedinţă au fost votate şi bugetele serviciilor din subordinea Consiliului Local. Cea mai mare sumă revine  Serviciului Public de Termoficare care primeşte 127,1 milioane lei. Administraţia Domeniului Public Piteşti are anul acesta un buget de 35,4 milioane de lei, Serviciul Public Pieţe Agrioalimentare şi Salubritate stradală - 14,4 milioane lei,  Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti -14,9 milioane de lei, Filarmonica - 3 milioane, Centrul Cultural 1,5 milioane,işi Serviciul Local de Evidenţă a Persoanelor - 970 de mii de lei.

Râsu-plânsu la Consiliul Local

Consiliul Local a refuzat aseară să acorde politiştilor comunitari sporul de de misiune permanentă, ( 25% din salariul brut)  prevăzut în directiva Ministrului Administratiei şi Internelor, Vasile Blaga,  motiv pentru care va fi acţionat în instanţă de către Sindicatul Independent al Poliţiei Comunitare.  Consiliul Local este interesat ca Poliţia Comunitară să-l dea în judecată , astfel încât aceasta să-şi  recupereze banii în instanţă şi nu să-i primească direct de la Preimărie. Explicaţia o dă însuşi primarul Tudor  Pendiuc  “E mai bine să ne dea în judecată. Noi  pierdem procesul şi le dăm sumele  care li se cuvin, din fondul de rezervă”, spune edilul şef al oraşului. Este de fapt o măsură de precauţie care-l fereşte pe primar de riscurile pe care le-ar presupune  încălcarea  Legii salarizării unice care taie orice fel de sporuri, cu excepţia celui de vechime . “Putem fi condamnaţi penal dacă acordam acest spor. Chiar dacă am respecta o directivă ,am încălca o lege!” explică primarul, care dă exemplu altor oraşe în care  Consiliile Locale au procedat la fel iar Poliţia Comunitară a obţinut aceste drepturi în instanţă.
 Aşa că poliţiştii comunitari rămân la un salariu mediu brut de 1000 de lei şi vor servi în continuare comunitatea cu 680 de lei  în buz

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite