Piteşti: Poluare în Pădurea Trivale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Poluare în Pădurea Trivale
Piteşti: Poluare în Pădurea Trivale

Piteştenii ieşiţi la plimbare pe aleile pădurii au avut surpriza neplăcută să fie obligaţi să suporte mirosuri pestilenţiale Inspectorii Gărzii de Mediu nu ştiau de această situaţie, dar au decis să facă o inspecţie în pădurea de la marginea oraşului.

Piteştenii care se plimbau aseară prin Pădurea Trivale au avut o surpriză neplăcută. Râuleţul care curge prin pădure emana un miros insuportabil, de materii fecale.
„Nu ştiu ce se întâmplă, dar se simte că vine dinspre râu. Miroase insuportabil, a materii fecale!”, exclamă Mariana, o pensionară venită la plimbare prin pădure.
„Pute de-ţi mută nasul! Vii în pădure să respiri aer curat şi uite peste ce dai“, spune Ionuţ, un tânăr de 30 de ani, care-şi făcea antrenamentul prin pădure.
Autorităţile nu ştiau
Inspectorii de la Garda de Mediu nu ştiau nimic despre această poluare. „Nu ştiam, dar acum la ora 10.00 (nr.r. dimineaţă) mergem acolo să vedem despre ce e vorba. Cel mai probabil, cineva a venit şi a golit vidanja acolo, în timpul nopţii. Vom constata poluarea şi vom face o anchetă“, a declarat directorul coordonator al Gărzii de Mediu Argeş, Marius Nicolaescu.
Chiar dacă poluatorul va fi descoperit, inspectorii nu ştiu ce amenzi ar putea pune.
 „Nu putem spune acum ce amenzi se vor aplica pentru că nu ştim dacă a fost intenţionată poluarea sau a fost una accidentală. Cu atât mai mult nu ştim care au fost substanţele poluatoare“, a mai agăugat directorul coordonator.
Marius Nicolaescu susţine că nu au mai existat asemena probleme până acum. Oricum ar fi, comisarii Gărzii de Mediu au puţine şanse de a mai prinde şi sancţiona poluatorul.
Nu există canalizare în zonă
În zona respectivă nu există canalizare, deci posibilitatea ca un accident să se fi produs nu este credibilă. „Nu există agenţi econimici racordaţi la canalizare în zonă. Acum este în plină desfăşurare proiectul ISPA, de introducere a canalizării în acea zonă“, explică Simona Moaghen, purtător de cuvânt al societăţii Apă Canal 2000 SA.

Declaraţii:
Pute de-ţi mută nasul! Vii în pădure să respiri aer curat şi uite peste ce dai.
Ionuţ,
piteştean,
30 de ani

Cel mai probabil, cineva a venit şi a golit vidanja acolo, în timpul nopţii.
Marius Nicolaescu
director coordonator
Garda de Mediu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite