Piteşti: Săracii comunei Bogaţi ajutaţi cu lapte şi ouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele sunt livrate la poartă celor care fac parte din acest program social
Produsele sunt livrate la poartă celor care fac parte din acest program social

În fiecare dimineaţă, o maşină a primăriei este încărcată cu sticlele lapte şi ouă care ajung acasă la oamenii sărmani. Toţi aceşti cetăţeni nu pot, din cauza sănătăţii, să muncească şi să-şi asigure un trai decent.

Pe lângă ajutorul social, 125 de persoane din comuna Bogaţi, toţi cu probleme grave de sănătate, primesc zilnic două ouă proaspete şi un litru de lapte, provenite de la animalele cumpărate special de primărie în acest scop.

Lapte şi ouă în fiecare zi

Sticlele cu lapte sunt eticheate cu numele primăriri Bogaţi şi sunt duse direct la poartă de către un angajat al primăriri. Din fonduri proprii instituţia a cumpărat 5 vaci şi 60 de găini, pe care le ţin într-o clădire specială. Animalele sunt îngrijite de către persoane care lucrează pentru primărie. „Animalele sunt îngrijite bine şi laptele şi ouăle ajung proaspete la fiecare persoană acasă. Aceşti oameni au probleme grave de sănătate sau suferă de handicap care nu le permite să se îngrijească chiar ei de aceste animale. Spre exemplu, avem un bărbat care are porbleme serioase cu plămânii şi nu numai. Aceste produse le sunt mai mult decât bine venite", spune şeful serviciului social Valeriu Lixandru, în vreme ce ne conduce spre prima familie beneficiară a acestor produse.

„Mulţimim din suflet", spune cu vădită bucurie Nicolae Zamfir, care aştepta la poartă produsele care sosesc în fiecare dimineaţă.

„Aceşti omeni încearcă şi ei să muncească atât cât pot şi tocmai de aceea îi ajutăm", spune primarul Ion Gârleanu. În comună toate instituţiile sunt vopsite în roz, de la primărie, până la şcoli şi grădiniţe, poate în încercarea de a face viaţa să pară puţin mai ...roz. Fiecare persoană cu probleme care beneficiază de acest mic ajutor primeşte, lunar, şi câte un pachet cu alimente şi alte lucruri necesare, în valoare de 50 de lei. „Toţi banii pentru aceste ajutoare, pentru alimente şi pentru aceste animale, provim din sponsorizări de la diverşi oameni din comună care au posibilitateaşi vor să ajute.", adaugă primarul comunei.

Masă gratis pentru copiii

Pachetul lunar, ouăle şi laptele nu sunt singurele ajutoare date oamenilor năpăstuiţi de soartă, mai mulţi copiii fără posbilităţi din comună beneficiază zilnic de o masă gratis la una dintre grădiniţele comunei costruită şi ea tot din sponsorizări. „Mâncarea pentru micuţi este adusă în regim de catering de către o firmă", spune adaugă primarul. Desigur, clădirea grădiniţei este şi ea vopsită tot în roz, conform unei „tendinţe" locale de curând adoptate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite