Piteşti: Conel Penescu a meditat o noapte întregă la reclădirea imperiului PIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Penescu nu a dormit nicio oră de când a ieşit din penitenciar
Cornel Penescu nu a dormit nicio oră de când a ieşit din penitenciar

Omul de afaceri piteştean nu a închis un ochi toată noaptea. A fost prima noapte petrecută în vila sa din cartiertul Trivale, după 287 de zile de detenţie. Ore întregi, până dimineaţa, cu ochii aţintiţi în tavan, şi-a închipuit planuri peste palnuri pentru a pune din nou pe picioare afacerile PIC, care sunt la pământ.

Cornel Penescu a ajuns acasă, după 287 de zile de arest preventiv, aseară, în jurul orei 22.35. A fost tăcut pe tot drumul de la penitenciarul Mărgineni la Piteşti. O spune fiul său, Andrei Penescu: „Tata este foarte bulversat şi obosit. Pe drum, timp de oră nu a vorbit cu noi decât zece minute. Este foarte marcat încă de ceea ce i s-a întîmplat”, a precizat Andrei Penescu. Nici când a intrat în vila cu trei nivele de pe strada Trivale, omul de afaceri nu a vorbit prea mult. S-a aşezat timid în livingul de la parter şi privea în gol. Doar apariţia mamei sale l-a făcut să tresară. Doamna Maria Penescu purta un batic crem, cu trandafiri, pe cap, iar în braţe avea un buchet de flori. Reîntâlnirea dintre mamă şi fiu a fost emoţionantă.


I-au dat lacrimile în faţa mamei sale


 Lui Cornel Penescu i-au dat lacrimile când mama sa a intrat în casă. „ Pupa-te-ar, mama, de băiat! În sfârşit ai ajuns acasă! Nici zece zile nu ar fi trebuit să stai în penitenciar. Păi ce ai făcut tu, mamă?”, i s-a adresat fiului, doamna Maria Penescu. După ce şi-a îmbrăţişat familia, patronul clubului FC Argeş a început să mediteze, la fel de tăcut la planul de reclădire a imperiului PIC. În cele 10 luni de detenţie a pierdut peste 100 de milioane de euro. A fost şocat pur şi simplu şi a lăcrimat şi când a văzut lacătul pus la hipermarketul PIC, de la intrarea pe autostrada Piteţti- Bucureşti. A pierdut toate hipermarkerurile din ţară, maşinile de lux, aproape tot. Doar vila din Trivale i-a mai rămas. Aici, în dormitorul său de la primul nivel a făcut noaptea albă. A meditat ore întregi pentru a pune la punct planul de redresare a imperiului PIC.

„Parcă trăiesc un coşmar”


Din living, în jurul orei 01.00 noaptea, a urcat la etaj pentru o baie fierbinte, cu spumă. Încăperea era la fel de mare cât celula pe care a împărţit-o în penitenciar cu alţi 11 deţinuţi. Printre ei şi criminali. Imaginile halucinate din penitenciar îl vor marca mult timp de acum încolo. E umilitor regimul de detenţie pentru un om învăţat să trăiască în lux. Din baie a ieşit o oră mai târziu. Mai relaxat, dar la fel de îngândurat şi tăcut. A intrat direct în dormitorul său, de unde nu a mai ieşit până azi dimineaţă, la ora 08.00. Nu a închis un ochi, toată noaptea. Din patul său imens, cu privirea înfiptă în tavan, şi-a făcut planuri, peste planuri. „Trebuie să mă mişc rapid pentru a reclădi ceea ce am pierdut cât timp am fost închis. Parcă trăiesc un coşmar. Sunt total bulversat de ceea ce am văzut după ce am ieşit din penitenciar. M-a durut tare când am oprit la firma PIC  şi am văzut că totul e pustiu. În urmă cu un an, aici munceau peste 1.000 de oameni. Acum mai sunt doar câţiva salariaţi. Atât am de spun deocamdată”. Asta a declarat pentru Adevărul de Seară, în această dimineaţă, Cornel Penescu, după prima noapte în libertate.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite