PIC devine Succes Nic Com

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În locul PIC-ului, cel mai bogat om de afaceri din judeţul Gorj va deschide, în septembrie, primul său mare magazin. Succes Nic Com angajează peste 200 de argeşeni pentru a lucra la noul hipermarket. Peste 5000 de persoane şi-au depus deja CV-ul, iar sute de oameni stau zilnic la coadă pentru interviul de angajare.


Peisajul dezolant cu TIR-uri abandonate în parcarea hipermarketului PIC, lumini stinse şi uşi încuiate a început să se anime în ultimele săptămâni. Spaţiul în care a fost deschis PIC-ul a fost închiriat de la creditori de cel mai bogat om de afaceri din judeţul Gorj, Nicolae Sarcină. Acesta intenţionează să deschidă aici primul hipermarket din Argeş al firmei Succes Nic Com.

Grupuri de oameni intră şi ies pe uşa hipermarketului, în timp ce angajaţii cară literele ce formează noua siglă. În interior, forfota este şi mai mare. Zeci de oameni aşteaptă nerăbdători în spaţiul ce adăpostea acum doi ani o cafenea din incinta hipermarketului PIC.

Cu câte o coală în mână pe care şi-au aşternut întreagă experienţă în domeniul muncii, oamenii aşteaptă să se întâlnească cu noii directori ai hipermarketului pentru a susţine interviul de angajare.

„Avem un număr de 300 de înscrişi astăzi. Cam atâtea interviuri vor avea domnii directori astăzi cu persoanele care vor să se angajeze. Cei care lasă CV-ul pentru postul de casier, agent de pază, motostivuitorist sau manipulant sunt contactaţi în 10-15 zile pentru interviu”, ne spune unul dintre agenţii de pază care strânge CV-urile candidaţilor.

Peste 200 de locuri de muncă

Preselecţiile angajaţilor au început pe 28 iulie şi vor ţine pe tot parcursul lunii august. Firma Succes Nic Com angajează peste 200 de piteşteni pentru posturile de stivuitorist, manipulant, casier, paznic, brutar, bucătar, măcelar, lucrător comercial, recepţioner marfă, manager aprovizionare, manager raion.


„Am avut 2000 de aplicaţii pe internet şi am primit peste 3000 de CV-uri depuse la sediu. O parte din cei selectaţi aici vor face parte şi din echipa centrală. Angajarea se va face pe criterii de performanţă. Hipermarketul este al locuitorilor judeţului Argeş şi în niciun caz nu se va lucra cu persoane aduse din alte judeţe”, a spus Carmen Turtoi, director Resurse Umane.

Mulţii dintre argeşenii care şi-au depus CV-urile la noul hipermarket au terminat facultăţi care nu au nicio legătură cu posturile pentru care aplică. Deşi experienţa este un criteriu de bază în selecţia noilor angajaţi, managerii spun că vor accepta şi oameni care nu au lucrat în domeniu.

Sunt acceptaţi şi angajaţi fără experienţă

„Angajaţii vor merge la traininguri de formare profesională. Vom avea şi juniori pe lângă angajaţi care vor fi formaţi la locul de muncă. Suntem pregătiţi ca şi logistică să asimilăm 30% din personalul care nu are experienţă”, spune directorul de Resurse Umane.

Hipermarketul Pic din Piteşti a fost deschis în anul 2004 şi a fost urmat de inaugurarea a încă patru hipermarketuri în ţară, deschise pe rând în 2006, 2007 şi 2008. Reţeaua de hipermarketuri Pic, deţinută de fraţii Cornel şi Ilie Penescu, finanţatorii echipei FC Argeş, s-a închis în anul 2010 după ce la sfârşitul anului 2009 grupul de firme Pic, care desfăşura afaceri în domeniile retail, construcţii, comerţ şi distribuţie de produse alimentare, transport marfă, servicii de taximetrie şi media, a intrat în insolvenţă, în prezent fiind valorificate activele firmelor, sub supravegherea administratorului judiciar PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services.

Reţeaua de supermarketuri la nivel naţional deţinută de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a închiriat de la creditorii firmei Pic spaţiul în care a fost amenajat hipermarketul de la Piteşti şi intenţionează să deschidă aici la jumătatea lunii septembrie primul său hipermarket. Sarcină are în plan să preia ulterior şi spaţiile care au aparţinut celorlalte patru hipermarketuri Pic din Brăila, Călăraşi, Craiova şi Oradea.

Omul de afaceri din Târgu Jiu are o avere estimată conform Forbes la 36-38 milioane de euro. Compania Succes a fost înfiinţată în anul 1994, cu capital 100% românesc şi are peste 160 de magazine de cartier în întreaga ţară. Compania intenţionează să se extindă, având ramuri de activitate în comerţ, alimentaţie publică, ambalare de produse alimentare, producţie de produse de panificaţie, construcţii civile şi industriale, transporturi şi reparaţii de maşini, prestări servicii cu utilaje terasiere, staţie de betoane şi chiar benzinării în Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi.










Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite