Ou de ciocolată de 10 kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fabrică italiană de ciocolată produce „cadouri dulci” specifice prioadei Paştelui, dar la dimensiuni ginagtice.




Ouă de 10 kilograme, căsuţe decorate manul, vaze din sticlă de Murano pline cu dulciuri sunt doar câteva dintre cadouri de la „Dolcerie Venetiane”

Reţete unice

Ciocolata este produsă într-o fabrică de la Tigveni şi apoi adusă la magazinul din Mărăcineni. O mare parte din producţie pleacă peste hotare, în special în Italia, acolo unde au rămas foarte puţine asemena fabrici. „Ciocolata este turnată în forme la fabrică, iar aici, la Mărăcineni, se lucrează la decorarea manuală şi ambalarea cât mai atractivă, specifică anumitor sărbători sau potrivită pentru orice fel de cadou, „ spune Raluca, şeful magazinului. „Reţetele după care se fabrică ciocolata sunt unice şi proprii, inventate de noi2, adaugă aceasta.


Oul de 10 kilograme

Unul dintre cele mai căutate cadouri pentru perioada sărbătorilor pascale este oul gigantic, practic un munte de ciocolată, frumos ambalat. Cel mai mare ou făcut din dulcea ispită cântăreşte nu mai puţin de 10 kilograme şi este cel mai mare ou de ciocolată din judeţ.  Ouă din ciocolată există la „Dolcerie Venetiane” în toate dimensiunile, de la mărimea unui ou normal, de 500 de grame, un kilogram şi până la gigantul de 10 kilograme. Unele dintre ouă au înăuntru surprize de tot felul. „Surprizele sunt diverse, jucării, gablonţuri sau mici accesorii, tocmai pentru a le face portvite spre a fi oferite persoanelor de orice vârstă”, spune Raluca. Aceste produse sunt printre cele mai căutate cadouri, pentru că sunt inedite, fac impresie şi sunt potrivite perioadei. „Ăsta e un ou de dinozaur, că de struţ nu poate fi”, spune un client amuzat aflat la casă, cu gigantul din ciocolată în braţe. „Am luat mai multe cadouri şi câteva ouă cu surprize pentru copii, ai mei şi nepoţei. Cu siguranţă se vor bucura”, spune David Matei, unul dintre clienţi.


Decoraţiuni manuale făcute în două minute

Modele de pe anumite produse(căsuţe din ciocolată, iepuraşi, ouă”, sunt realizate manual, în diverse forme şi modele, din creme speciale. Şate angajate lucrează la decoraţiuni şi au experienţa necesară pentru a termina de realizat unou de 500 de grame în doar 4 minute, iar cele mai mici, în doar două minute. „Modele sunt create de noi şi urmărim să fie cât mai atractive şi mai potrivite perioadei şi sărbătorii”, spune şeful magazinului.


Oul gigant costă aproximativ 350 de lei, cel de 500 de grame, costă cam 100 de lei, iar cele mai mici, de 250 de grame şi cu surprize, se vând cu aproximativ 10 lei. Un set cadou complet pentru paşte, cu o sticlă de vin italian, mini-tort cu cremă, bomboane, diverse produse de patiserie, ouă de ciocolată şi o căsuţă din ciocolată decorată, costă cam 250 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite