Orlando Oprescu, cel mai tânăr director de circ din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulți dintre dumneavoastră l-au admirat deja pe Orlando , acolo sus, aprope de cupolă, într-un inedit număr aerian, plutind legat de câteva eșarfe albaste, într-o moemorabilă coregrafie romantică ori deasupra unei sumedenii de cilindri suprapuși, într-un exercițiu de acrobație și echilibristică ce ține în tensiune fiecare spectator în parte. Două numere fascinante, despre care cei mici și cei mari vorbesc doar la superlativ și în spatele cărora se ascund ani de muncă și dăruire. Orlando, un tânăr de 23 de ani, pe cât de talentat, pe atât de simpatic, a moștenit talentul artistic din familie. Străbunicul din partea mamei a fost acrobat. Bunicul și bunica, au fost și ei artiști de circ şi au făcut, la rândul lor, impresionante demonstrații de acrobație. Păriții lui Orlando au fost şi ei acrobați, așa că Orlando nu putea să facă excepție de la regulă.

„Sunt, practic, a patra generație de artiști de circ din familie. Mi-am însoțit părinții, artiști ai circului Globus din București, de la câțiva anișori. Îi urmăream la antrenamente, îi urmăream la spectacole și de fiecare dată mă impresionau  prin ceea ce făceau. Întotdeauna i s-a părut ceva măreț, și mi-am dorit de mic să le moștenesc talentul. Prima tentativă în acest sens am avut-o la vârsta de 5-6 ani, când am încercat câteva jonglerii cu mingile, însă serios de treabă m-am apucat  pe la 7 ani pentru ca la vârsta de 12 ani să am primul meu spectacol, tot.“, povesteşte Orlando  care  timp de 10 ani a fost artist al circului Globus, perioadă  în care a plecat în diverse turnee în străinătate, cucerind publicul din  Spania, Italia, Anglia , Germania , Elveţia , Suedia şi Norvegia.
 Circul Orlando - propria sa afacere

 A ştiut dintotdeauna că este făcut pentru acrobaţii iar ideea de a-şi deschide propriul său circ  i-a venit în 2008, când s-a apucat să strângă bani pentru viitoarea sa afacere.

“Am avut nevoie de circa 150.000 de euro pentru tot ce înseamnă, azi, baza circului Orlando:  de la cort, camioane, tribune, lumini până la scaune, maşină de vată de zahăr sau aparat pentru pop-corn.  Nu speram să strâng atât de repede această sumă  şi recunosc că fără ajutorul tatălui meu, n-aş fi reuşit  mărturiseşte tânărul director care,  a anul trecut, a început turneele cu propriul său circ unde a adus alţi 12 artişi, foşti acrobaţi, dresori, jongleri sau clovni ai Circului Globus.  Practic, de un an şi jumătate este şi artist de circ şi manager şi încearcă să se împartă între cele două meserii. O face cu succes şi are încredere în business-ul său.


PROFIL:


NĂSCUT
2 ianuarie 1986 Bucureşti

STUDII
Liceul Iulia Haşdeu, Bucureşti

FAMILIE
necăsătorit

CE-I PLACE

Îmi place pizza, îmi plac  spaghetele şi fast-food-ul. Îmi plac muzica şi filmul.  Imi place să ies cu prietenii mei, să ies să mă distrez sau să stau pe mess.

CE NU-I PLACE
 Nu-mi plac oamenii ipocriţi,  mincinoşii şi cei care dau dovadă de răutate. Îmi displac mai ales cei porniţi pe ceartă.


 De câte ore de antrenament ai nevoie, pe zi?

Iarna când nu avem spectacole  e  nevoie de antrenamente care ajung la câteva ore bune pe zi dar cât timp sunt în turneu , antrenamentele sunt  chiar spectacolele, unul-două pe zi.  Îmi place mult ceea ce fac şi mă simt ca  într-un concediu prelungit, cu plată.

 Când simţi nevoie să te relaxezi, ce faci?
 Ies să mă plimb, ascult muzică, văd un film, vorbesc cu prietenii.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite