Orfanii din Piteşti au împărţit cadouri bătrânilor sărmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii au fost colindaţi şi au primit cadouri de la copiii din centru
Bătrânii au fost colindaţi şi au primit cadouri de la copiii din centru

Şapte micuţi de la un centru din Piteşti au oprit dulciuri din cadourile de la Moş Crăciun, pentru a le împărţi bătrânilor neajutoraţi.


“Dar din dar se face Raiul”, spune o vorbă veche din popor. Copiii de la Centrul de Tip Familial Găvana din Piteşti nu numai că au luat în serios această zicală, dar au început s-o considere un adevărat crez. Totul i se datorează directorului centrului, care este preot şi care a cultivat în inimile micuţilor dragostea de semeni, credinţa în Dumnezeu şi dărnicia. Încă din ziua Crăciunului, Părintele Decebal Floroaica i-a îndemnat pe copii să pună deoparte câteva dintre dulciurile primite de la Moş Crăciun, ce-i lasă inima, pentru a le face o bucurie celor aflaţi în nevoie.

Daruri din cadourile de la Moşul

Zis şi făcut! În câteva zile, copiii de la centru au strâns portocale, bomboane şi ciocolate, iar conducerea a cumpărat zahăr, ulei şi orez. Până la gestul lor de milostenie nu au mai făcut decât câţiva paşi, prin toate cartierele. În cea ce-a treia zi de Crăciun, şapte dintre cei 36 de micuţi care se află la centrul din Găvana au înfruntat frigul de afară cu dorinţa în suflet de a-i bucura pe bătrânii necăjiţi înscrişi în programul de îngrijire la domiciliu a adulţilor „Alături de tine”, demarat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Micuţii au bătut la uşile bătrânilor nevoiaşi şi au început să le colinde, spre surprinderea şi încântarea celor care le-au deschis cu lacrimi în ochi. După ce le-au vestit bucuria Crăciunului, copiii au trecut la împărţirea pachetelor.

„Aceşti copii sunt un adevărat exemplu”

Printre doamnele răsplătite cu cadouri de orfanii din Piteşti s-a numărat şi Eva Păunescu, de 74 de ani. Femeia nu primise colindătorii în Ajun, pentru că nu avusese ce să le pună în traiste. Nu mică i-a fost însă mirarea când i-a văzut la uşă pe prichindeii încărcaţi de bunătăţi.

„Sunt foarte bucuroasă, nu m-am aşteptat, este un gest foarte frumos din partea lor. Am fost singură de sărbători, pentru că am copiii plecaţi în străinătate. Nu m-am aşteptat să-mi facă o asemenea bucurie, aceşti copii sunt un adevărat exemplu pentru cei de vârsta lor, dar şi pentru oamenii mari”, a spus încântată gazda Eva Păunescu.

În unele case, colindele şi gestul filantropic le-au fost răsplătite copiilor cu covrigi şi mere, dar cea mai mare bucurie pentru ei a fost să vadă încântarea din ochii bătrânilor.

Obişnuiţi să dăruiască din puţinul lor

„Am venit pentru că ştiam că aceşti bătrâni sunt singuri şi neajutoraţi. E greu să fii singur şi să nu-i pese nimănui de tine. Mă bucur că i-am făcut fericiţi de sărbători”, a spus, emoţionată, Georgiana Stanciu, de la Centrul de Tip Familial Găvana din Piteşti.

Aceasta nu este prima iniţiativă de acest tip demarată de micuţii de la orfelinat. Tot în acest an, alţi bătrâni fără ajutor au primit cadouri de Paşte, iar oamenii străzii nu au fost nici ei uitaţi. În fiecare iarnă, copiii au străbătut în nopţile geroase cartierele Piteştiului în căutarea cerşetorilor. Pe străzi sau prin canale, murdari şi subţire îmbrăcaţi, oamenii fără adăpost au primit cu toţii ceai cald şi sandvişuri, pregătite de orfani, împreună cu îngrijitorii lor. Următoarea acţiune care-i va viza pe cerşetori va fi pe 3 ianuarie 2012, când din nou vor fi vizitaţi de copii şi încălziţi cu ceai şi mâncare caldă.

„Aşa i-am învăţat pe micuţii noştri, să dăruiască din puţinul lor, pentru că aşa vor aprecia mai mult ceea ce au. Din toate aceste experienţe, ei au de învăţat şi îmi place că niciodată nu s-au dat înapoi atunci când s-a pus problema să dea o mână de ajutor. Aşa trebuie să fie orice bun creştin”, ne-a spus preotul Decebal Floroaica, directorul Centrului de Tip Familial Găvana din Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite