Opt hoți au furat două tone de fier din mina Capra, dar au fost prinși de jandarmii montani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoții de fier au fost prinși (foto arhivă)
Hoții de fier au fost prinși (foto arhivă)

Jandarmii montani au prins în noaptea de duminică spre luni opt hoți care au furat peste două tone de fier din mina Capra. Pentru că s-au sustras prinderii, jandarmii i-au somat pe făptuitori cu un foc de armă.

În noaptea de duminică spre luni, o patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arefu, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că opt bărbați tăiau cu autogenul şi încărcau în două mijloace de transport diverse componente metalice dintr-o mină aflată în conservare, situată la cota 2000, în zona Capra.

Jandarmii i-au pe aceștia, moment în care două dintre persoanele suspecte de furt au fugit. Pentru prinderea lor, jandarmii i-au somat verbal, dar fugarii nu s-au supus, astfel că unul dintre jandarmi a executat un foc de armă în plan vertical, reuşind oprirea şi prinderea acestora.

2236 de kg de fier furat din mină

Cele opt persoane au reuşit să sustragă până la sosirea jandarmilor 2236 de kg de fier aceasta fiind predată ulterior părţii păgubite.

Hoții au declarat că s-au întâlnit cu o zi în urmă şi au pus la cale sustragerea materialului feros din mina Capra, procurând şi uneltele necesare pentru această activitate: două tuburi de oxigen, o butelie, ciocane tip baros, două truse cu chei, topoare etc.

În cauză s-a întocmit un dosar conţinând documente necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii faptelor de furt calificat și asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Hoții au între 24 și 53 de ani și domiciliază în comuna argeșeană Aninoasa.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite