Piteşti: Oprea a botezat copilul soldatului argeşean mort în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Ieri, la Valea Mărului, biserica din Caloteşti, comuna Budeasa, a avut loc botezul copilului unui soldat argeşean, mort în Afganistan în urmă cu câteva luni. Naşii de botez, cei care a suportat şi toată cheltuiala pentru acest eveniment, au fost nimeni alţii decât ministrul apărării, Gabriel Oprea şi Sanda, soţia acestuia.

Botezul a umplut biserica de oameni, rude ale văduvei eroului, oficialităţi din Armată şi Minsterul Apărării. Soţia soldatului ucis în Afganistan este şi ea Batalionul 33 "Vânători de Munte" Posada, Curtea de Argeş, ca şi soţul ei.


I-au cântat “La mulţi ani!”
Micuţul Florin Gabriel a primit numele tatălui său şi numele naşului, desigur. Pentru el au venit la biserica din Caloteşti zeci de oameni, impresionaţi de tragedia petrecută cu câteva luni în urmă, dar şic bucuroşi să-I ureze micuţului “La mulţi ani!”. Naşii de botez au ajuns la biserică în jurul orei 11.30, Începutul slujbei s-a desfăşurat afară, după care s-a intrat în biesrică unde a avut loc ceremonia propriu-zisă.
Ceremonia s-a încheiat în jurul orei 12.30 şi toţi cei prezenţi i-au cântat li Florin Gabriel “La mulţi ani!”


Înconjurant de oficialiţăţi de mic

Băieţelul Florin Gabriel a avut parte de o ceremonie de botez deosebită, ţinută de patru preoţi într-o biserică veche de 200 de ani. Mai mult decât atât, micuţul a fost înconjurat de oficialităţi. Ministrul Gabriel Oprea a şi soţia acestuia, l-au botezat şi la eveniment au luat parte şi liderii UNPR Cristian Diconescu, Marian Sârbu şi Anghel Iordănescu, . Dintre oficialităţile argeşene, au venit să-I ureze “La mulţi ani!” micuţului, prefectul Gheorghe Davidescu şi senatorul Şerban Valeca, secretarul de stat în MApN, Mihail Vasile Ozunu şi şeful statului major general, amiralul Gheorghe Marin.
Sergentul-major Florin Bădiceanu şi-a pierdut viaţa pe câmpul de luptă din Afganistan, pe 23 februarie, şi, la acea dată copilul său încă nu se născuse. Se deplasa într-un convoi de patru patru autovehicule HMMWV . Maşina în care era Florin Bădiceanu a trecut peste un un dispozitiv exploziv. Soldatul argeşean a fost ucis, înainte de a avea ocazia să-şi cunoască  băieţelul nenăscut.  Subofiţerul se afla  la a doua misiune în Afganistan, avea 31 de ani, era căsătorit şi mai avea un copil.






Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite