Operaţiune de salvare în munţii Făgăraş. Un turist rătăcit a fost adus la refugiul Salvamont

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr sucevean care a venit în judeţul Argeş pentru a admira frumuseţea munţilor Făgăraş s-a rătăcit, având nevoie de ajutorul jandarmilor şi al salvamontiştilor.

Ştefan Corjinovschi, de 24 de ani, din Suceava a pornit duminică pe un traseu montan, împreună cu un prieten. În jurul orei 23.00, după o zi întreagă de mers pe munte, tânărul a simţit că nu mai poate continua drumul spre cabana unde era cazat din cauza epuizării fizice şi l-a rugat pe prietenul său să meargă după ajutor.

Acesta a plecat în căutarea jandarmilor şi după cinci ore de căutări, aceştia l-au găsit pe Ştefan Corjinovschi în zona Călţun, aproape de o stână.

„Patrula de jandarmi împreună cu un lucrător de la salvamont Arges a ajuns la locul indicat în jurul orelor 03.10, parcurgând traseul accidentat în condiţii reduse de vizibilitate, de unde l-a recuperat pe cel a cărui prezenţă fusese semnalată în zonă. Persoana în vârstă de 24 de ani era epuizată fizic din cauza traseului greu pe care s-a aventurat, fiind ajutat să coboare de către patrula de jandarmi până la Cota 2000, cabană Salvamont Argeş, unde a fost cazat peste noapte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, lt. Liviu Sîia.

Tânărul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale şi după ce s-a odihnit, a pornit ieri spre casă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite