Pitesti: Ofertă bogată pentru cereri puţine pe piaţa închirierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piața închirierilor de spații comerciale din Pitești cunoaște un declin puternic în ultima perioadă. După un adevărat boom al construcțiilor de clădiri moderne, destinate preponderent birourilor, acum, în mai multe locații din oraș se pot vedea afișe cu „spaţii de închiriat”. Deşi preţurile au mai scăzut comparativ cu anii trecuţi, nimeni nu prea mai închiriază.  Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, un metru

Preţuri la jumătate
Pentru a închiria un saţiu destinat birourilor într-o zonă centrală, spre exemplu, pe strada Egalităţii, proprietarii cereau acum un an între 30 şi 50 de euro pentru un metru pătrat. Acum, există şi oferte la nouă euro/mp. Valentina Ene oferă spre închriere o suprafață totală de 300 de metri pătrați în zona centrală și solicită 9 euro/mp, indiferent de suprafața care va fi închiriată. „Am scăzut mult preţul pentru că piaţa închirierilor de birouri este realimente blocată. Dacă acum câţiva ani aveam prea multe cereri şi era necesar s fie contruite clădiri noi, acum nu mai există cerere aproape deloc,” spune aceasta.

Clădiri întregi, noi şi goale
Deşi tendinţele pieţei imobiliare pe segmentul de inchirieri începuseră să fie evidente încă de acum câteva luni, au existat totoşi temerari care au contruit sperând că vor putea să le închirieze. Unele dintre aceste contrucţii au rămas goale şi proprietarii speră să găsească un client care să închirieze clădirea în întregime, bineînţeles cu un discount condierabil. Spre exemplu, proprietarul unei clădiri răsărite aproape peste noapte pe Strada Fraţii Goleşti, o locaţie nu tocami centrală, dă spre închiriere un spaţiu otal de 380 de metri pătraţi. Clădirea are parter şi trei etaje şi este contruită cu scară înterioară. Preţul solicitat de proprietar este de 3000 de euro pe lună, desigur negociabil. „Aş vrea să o închiriez pe toată, pentru nu se prea poate să dau numai câte un etaj, deoarece este contruită cu scară interioară.”

Un singur client pe clădire
Branişte Bogdan dă spre închiriere, tot într-o zonă centrală, spaţii pe nivele, fiecare a câte 185 de metri pătraţi. Preţul pe care îl cere este de 1700 de euro pe lună pentru fiecare nivel, dar clineţi tot nu apar de nicăieri. „Bineînţeles că toţi ar prefera ca un client mai mare să apară şi să închirieze toată clădirea. Deocamdată însă, nimei nu închiriază nimic,” menţionează acesta.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite