Oamenii legii în stradă, de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liniştea piteştenilor va fi asigurată de paşte de sute de oameni ai legii care vor ieşi în stradă pentru a menţine ordinea publică.

Peste 100 de jandarmi vor fi mobilizaţi la lăcaşele de cult din judeţ pentru a evita furturile din buzunare sau de genţi cauzate de aglomeraţia care se va forma în biserici şi în transportul în comun. Jandarmii îi vor alunga şi pe cerşetorii şi vânzătorii ambulanţi din apropierea bisericilor, dar vor descuraja şi consumul de alcool în locurile neautorizate şi vor aplica amenzi usturătoare celor care încalcă legea.

Şi poliţiştii vor fi la datorie de Paşte pentru a preveni accidentele de circulaţie. În perioada 20-23 aprilie vor fi amplasate pe drumurile din judeţ şi pe străzile din Piteşti 16 radare care îi vor depista pe vitezomani. Oamenii legii vă sfătuiesc să circulaţi cu viteză redusă şi să păstraţi distanţa corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă.  În cazul în care sunteţi martorul unui eveniment menit să tulbure liniştea publică, sunteţi rugat să apelaţi numărul de urgenţă 112.

  În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic si Ortodox şi pe timpul acestora, sunt preconizate valori ridicate de trafic atât spre localităţile şi zonele turistice, cât şi către alte destinaţii unde va fi sărbătorită Învierea Domnului. Zilnic se va acţiona cu aparate radar pentru a tempera încăpăţânarea conducătorilor auto de a apăsa prea tare pedala de acceleraţie, fie pentru satisfacerea nevoii de adrenalină, fie pentru a ajunge într-un timp mai scurt la destinaţie.

            Pentru un Paşte fericit ţineţi cont de următoarele sfaturi:

•        Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum. Mai bine ajungeţi în siguranţă, chiar dacă veţi întârzia la destinaţie.
 
•        Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă.
 
•        Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic, reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.
 
Pentru un trafic rutier mai sigur vă recomandăm să respectaţi limitele legale de viteză!
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite