O femeie de 76 de ani a pictat cu pensula scara blocului în care locuieşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Voicu Creţu, o fostă profesoară de limba şi literatura română s-a apucat să picteze în ulei scara blocului. Şi totul ca să le facă o supriză inedită vecinilor, înaintea Crăciunului.

Maria Voicu Creţu are 76 de ani şi locuieşte singură în cartierul Trivale, blocul 21. A predat zeci de ani limba şi literatura română, fiind cadru didactic. Însă, marea ei pasiune a rămas pictura. În urmă cu câteva luni i-a venit ideea să dea viaţă scării blocului, să o coloreze viu şi a reuşit! Le-a făcut vecinilor o surpriză de proporţii: a pictat pe pereţi diverse desene. La parter a pictat un peisaj de toamnă, iar la etajele superioare, a schiţat un acvariu cu peşti, ingeraşi şi o icoană cu Maica Domnului. „Am pictat cu mare drag. Vecinii m-au încurajat tot timpul, spunându-mi că le place foarte mult ceea ce se vede pe perete, că le dă o altă stare de spirit. Pur şi simplu casa scării a prins viaţă acum”, spune  fosta profesoară de română.


Cadou de Crăciun pentru vecini


Pentru a-şi etala talentul în faţa vecinilor, Maria Voicu Creţu a suportat din propriul buzunar toate cheltuilile. „Aproximativ 500 de lei m-au costat pensulele şi tuburile de vopsea, dar nu asta contează. Satisfacţia mea este că vecinii chiar îmi apreciază munca”, precizează pictoriţa. De partea cealaltă, vecinii se simt şi ei mândri când spun că au acum o casă a blocului cum nu mai există în ţară. „ Doamna Voicu chiar are talent. Picturile sale sunt adevarate opere de artă în opinia mea şi îi mulţumim pentru tot ce a făcut. Nu cred că există în România o scară de bloc mai frumoasă ca a noastră”, spune Dorel Ene, unul dintre vecini. Maria Voicu Creţu mai are de făcut câteva retuşuri la picturile sale şi speră să-şi ducă la bun sfârşit creaţia până de Crăciun.


Vecinii spun că au acum o scară unicat în România


Recunoaşte că este epuizată după atâtea zile de stat pe scaun cu pensula în mână, dar nimic nu o poate împiedica să-şi realizeze visul. „Le-am promis vecinilor că de sărbători totul va fi gata. Este cadoul meu de Crăciun. În medie, am pictat 5-6 ore pe zi. Mi-ar fi fost mai uşor dacă afară ar fi fost cald, pentru că este destul de rece şi pe casa blocului în această perioadă. Plus că am consumat foarte multă energie, însă trebuie să mă ţin de promisiune”, este categorică fosta profesoară de română. Toată lumea poate admira acum picturile, iar locatarii blocurilor vecine din cartierul Trivale şi-ar dori să aibă şi ei o scară la fel de frumoasă. „ Dacă vor vrea şi cei de la asociaţiile de proprietari din zonă să le pictez casa blocului, o voi face cu mare plăcere. Repet, îmi place enorm să pictez. Numai să mă ţină Dumnezeu sănătoasă şi să-mi dea suficientă energie”, conchide pictoriţa Maria Voicu Creţu.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite