Piteşti: UPDATE: O deflagraţie a zguduit din temelii un bloc din cartierul Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia a distrus două apartamente
Explozia a distrus două apartamente

Locuitorii blocului J 9 au trecut aseară prin clipe de coşmar în urma unei explozii devastatoare provocată de acumulări de gaze într-un apartament situat la etajul IV.


Bilanţ tragic în urma unei exploziei din cartierul Craiovei: trei persoane au fost rănite, 12 apartamente au fost distruse şi zece maşini avariate. Prejudiciul se ridică la sute de mii de euro.


Citiţi şi: Un bătrân a ajuns aproape îngheţat la spital

O bubuitură puternică a zguduit din temelii blocul J 9. Zgomotul a răsunat până la circa doi kilometri distanţă. În fracţiuni de secundă zona unde s-a produs deflagraţia putea fi confundată uşor cu o imagine desprinsă într-un film de război. Ferestrele de la apartamente au fost pur şi simplu spluberate. Cioburile geamurilor au împânzit strada principală situată la circa 20 de metri de bloc. Explozia s-a petrecut ca urmare a acumulărilor de gaze în apartamentul 20 situat la etajul IV. Proprietara, Mariana Popescu, în vârstă de 46 de ani a ajuns acasă împreună cu fiul ei, Florin, de 6 ani, în jurul orei 18.35.

Proprietara apartamentului 20, transportată de urgenţă la Bucureşti

Cum a descuiat uşa, femeia a fost izbită de un miros puternic de gaze. Cu toate acestea, a  ignorat total şi a aprins lumina de la întrerupător. În acel moment nenorocirea s-a produs. Întâmplarea a făcut ca simultan o vecină să intre în scara blocului. Din cauza suflului, când a deschis uşa de la intrarea în bloc, Carmen Popescu, în vârstă de 36 de ani, a fost aruncată pe torturul din faţa scării. Femeia s-a lovit cu capul de bordură. Perdelele de la ferestre fluturau precum steagurile, prin copaci.


Îngroziţi de cele auzite şi văzute, locuitorii din zonă au sunat disperaţi la 112. La faţa locului au sosit trei ambulanţe. Mama, fiul şi vecina au fost transportaţi la spital. “Proprietara apartamentului şi fiul acesteia au suferit arsuri pe faţă şi mâini. A treia victimă are traumatism la cap. Cu toţii sunt în afara pericolului”, a menţionat primarul Tudor Pendiuc, ajuns şi el la faţa locului.

12 locuinţe afectate

 Între timp, la blocul J 9 teama şi agitaţia şi-au pus amprenta. Când s-au dezmeticit, oamenii care erau în case au ieşit în faţa blocului. Îşi plângeau agoniseala de-o viaţă care, dintr-o neatenţie, s-a făcut praf. “Patru locuinţe au fost grav avariate, pereţii fiind crăpaţi. De asemenea, alte opt apartamente au fost afectate.  Uşile au fost scoase din ţâţâni, mobila a fost distrusă”, a precizat sublocotenentul Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. De suferit au avut şi şoferii care se aflau în trafic în zonă în momentul producerii deflagraţiei. Zece autoturisme de zeci de mii de euro s-au ales cu parbrizele sparte sau cu vopseaua sărită din cauza cioburilor căzute de la ferestrele apartamentelor. “Conduceam, eram la volan când am auzit bubuitura. Câteva secunde au mai lipsit până când cioburile au căzut peste maşină … M-am speriat rău.”, a spus una dintre persoanele păgubite. Printre maşinile avariate se numără şi un Crysler ce valorează 50.000 de euro. “Bine că am asigurare la ea….M-am speriat foarte rău dar mă bucur pentru că am scăpat cu viaţă”, a precizat proprietarul păgubit. Reprezentanţii de la Distrigaz au oprit alimentarea cu gaze a blocului. Poliţiştii au demarat şi ei o anchetă. Rămâne de văzut cum îşi vor recupera păgubiţii daunele.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite