Piteşti: O creşă de 2.5 milioane de lei nu-şi poate primi copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşa nu poate fi deschisă, pentru că posturile de la Stat sunt blocate

O creşă care a costat 2.5 milioane de lei nu poate fi dată în folosinţă în oraşul Mioveni, din cauză că posturile din sistemul bugetar sunt blocate.

Lucrările au început în urmă cu un an, Primăria dorind să realizeze o grădiniţă modernă, la standarde europene care să preia copiii care veneau să studieze şi să se joace la unităţi amenajate la parterul unor blocuri. 

În acest proiect au fost investiţi aproape 2,5 milioane de lei, în clădire, utilare şi toate cele necesare acestei activităţi.

Problemele au început să apară în momentul în care posturile bugetare au fost blocate.

Astfel, Primăria s-a văzut pusă în situaţia de a nu i se aproba angajarea a şase persoane: asistente, infirmiere şi un bucătar.

„Am apucat să facem peste 100 de înscrieri şi ne-am trezit că nu avem cu ce să facem treabă. Avem câteva posturi aprobate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, adică patru, pentru educatoare, în rest nu putem pentru că sunt posturile blocate ”, spune Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.

Creşa va deveni grădiniţă
Astfel, clădirea care are săli de mese, de clasă şi dormitoare va fi transformată într-o simplă grădiniţă, aceasta fiind soluţia de avarie pentru ca banii pentru realizarea sa să nu fie aruncaţi pe fereastră.

“Probabil vom funcţiona de la toamnă doar cu grădiniţe la program normal. Intenţia a fost ca pe lângă a crea o creşă, să scoatem grădiniţele de la parterul blocurilor, din apartamentele în care funcţionează la momentul actual, din zona de nord a oraşului şi să avem o creşă modernă în care micuţii să fie în siguranţă", spune viceprimarul oraşului Mioveni, Aurel Costache.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite