O cremă de tratament expirată din iulie 2010, la vânzare într-un magazin din Mioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii OPC au făcut verificări la mai mulţi operatori economici. Foto arhivă
Inspectorii OPC au făcut verificări la mai mulţi operatori economici. Foto arhivă

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a verificat activitatea prestatorilor de servicii de estetică şi igienă personală: frizerie, coafură, manichiură, pedichiură,cosmetică, piercing, tatuaje şi au aplicat amenzi de 10.000 de lei.

În perioada 19 - 22 decembrie, în Argeş s-a desfăşurat acţiunea tematică de control privind respectarea prevederilor legale în protecţia consumatorilor la prestatorii de servicii de estetică şi igienă personală: frizerie, coafură, manichiură, pedichiură,cosmetică, piercing, tatuaje.

Astfel, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a verificat un număr de 9 operatori economici, unde au fost constatate 10 abateri de la legislaţia specifică în domeniul protecţiei consumatorilor.

Produse în neregulă

Printre acestea se numără abateri privind informarea completă, corectă şi precisă a consumatorilor asupra caracteristicilor esenţiale ale serviciilor prestate.

În plus, la un operator economic din Mioveni s-a constatat existenţa unui produs cremă tratament de păr cu termen de valabilitate expirat încă din luna iulie 2010. Produsul a fost oprit definitiv de la comercializare.

La alţi doi operatori economici din Piteşti şi Mioveni s-a constatat existenţa produselor  gel color pentru unghii artificiale şi un lac de unghii având indicaţia privind termenul de valabilitate după deschidere fără înscrierea datei la care produsele au fost desigilate.

Pentru abaterile constatate, inspectorii au aplicat  două amenzi în valoare de 10.000 lei şi 8 avertismente scrise.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite