Numărul autorizaţiilor de construire eliberate în Argeş a crescut cu 50% faţă de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Conform unei situaţii realizate de Direcţia Judeţeană de Statistică, în luna ianuarie, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în judeţul Argeş a fost de 86, în creştere cu 50% faţă de anul trecut.

Argeşenii au început să construiască din nou, după o lungă perioadă de criză. Conform unei situaţii realizate de Direcţia Judeţeană de Statistică, în luna ianuarie, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în judeţul Argeş a fost de 86, dintre acestea 20 autorizaţii fiind eliberate pentru mediul urban (23,2% din total) şi 66 autorizaţii pentru mediul rural (76,7%).

Comparând cu luna corespunzătoare a anului 2011, au fost eliberate cu 29 autorizaţii de construire mai mult (+50,9%), creşterea manifestându-se atât în mediul urban unde au fost eliberate cu 4 autorizaţii mai multe (+25,0%) cât şi în mediul rural unde numărul autorizaţiilor de construire eliberate a fost mai mare cu 25 (+61,0%).

În comparaţie cu luna precendentă, cifrele nu mai sunt însă pozitive, deoarece numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru case s-a redus pe ansamblu cu 22,5%, fiind eliberate cu 25 autorizaţii de construire mai puţin.

În aceeaşi perioadă de timp au fost eliberate şi 22 autorizaţii de construire pentru alte clădiri, din care 10 în mediul urban şi 12 în mediul rural. Comparativ cu luna ianuarie 2011, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru alte clădiri decât cele de locuit a crescut de aproape 2,8 ori.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite