Noul mall de la Trivale, ridicat cu muncă “la negru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Inspectoratul teritorial de Muncă au găsit, chiar în centrul Piteştiului, persoane care munceau “la negru” în domeniul contrucţiilor.


Şantierul unde lucrau este tocmai cel de la viitorul mall Trivale, acolo unde au mai apărut şi alte probleme legate de nerespectarea legii.


15 muncitori “la negru” la o primă numărătoare
Controlul inspectorilor de la ITM a pornit de la mai multe sesizări primite de la foşi angajaţi ai firmelor care lucrează la modernizarea magazinului Trivale. În inspecţie pe şantier a mers chiar directorul ITM Argeş, Iulian Nicolae, chiar în week-end pentru a vedea dacă se adeversc plângerile primite cu privire la nerespectarea condiţiilor şi programului de muncă. “Sâmbătă seara, pe la ora 18.00 pe şantier încă se lucre. Am stat de vorbă cu angajaţii, i-am legitimate şi cei mai mulţi au fost depistaţi fără cărţi de muncă. Unii nici nu au completat formularul înaintat de inspecori din motive precum, nu văd fără ochelar sau nu ştiu să scrie,” a menţionat directorul ITM Argeş, Iulian Nicolae. Cel puţin 15 dintre muncitorii găsăţi pe şantier nu aveau carte de mucnă, iar unii spuneau că lucrează doar de câteva zile şi încă nu au fost procesate actele.  “Eu vin şi îmi fac treaba mea, nu am ce să vă spun acum”, a declarat un muncitor de pe acelaşi şantier.


S-au scotocit de acte
Cei de la firma la care s-au găsit muncitorii care declarau că nu au acte, respective Real Flor, din Galaţi. Firma are 65 de angajaţi, şi, la câteva zile de la control, administratorul companiei, Costin Miron, a venit cu contractele pentru 11 dintre cei bănuiţi de ispectorii ITM că ar fi lucrat la negru. “Noi nu trimitem de la Galaţi oameni fără acte să lucreze aici”, a spus scurt administratorul firmei. Amenda pe care au primit-o cei de la Real Flor, a fost de 12.000 de lei şi suspendarea activităţii pentru câteva zile pentru a-şi remedia neregulile. Directorul ITM Argeş îi va şine în vizor pentru că se aşteaptă să nu facă exact aşa cum spune legea. “probabil vor mai persista în aceste nereguli, să nu mai spun că referitor la protecţia muncii, erau zero. Aveau echipament şi nimeni nu-l folosea.”, a declarat directorul coordonator al ITM Argeş, Iulian Nicolae.
Casetă: La renovarea fostului magazine Trivale, care va devein mall, lucrează cinci firme, niciuna din Argeş. La exterior lucrările se continuă, dar la interior au fost oprite după controlul ITM-ului.

 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite