Nicolescu va fi cercetat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş va fi cercetat în libertate. Asta au decis aseară în unanimitate judecătorii Curţii de Apel Piteşti, care au admis recursul formulat de avocaţii lui Constantin Nicolescu împotriva măsurii arestării preventive.

În sala de judecată au fost prezenţi atât membri ai familiei, cât şi prieteni ai preşedintelui CJ. Cei trei avocaţi ai lui Nicolescu au cerut eliberarea lui sau înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara. În pledoaria sa, procurorul acuzării a declarat că cercetările asupra lui Nicolescu vor fi extinse, întrucât există indicii conform cărora acesta ar fi săvârşit şi alte infracţiuni. Conform procurorului DNA, Nicolescu s-ar fi implicat şi în actul de justiţie, în promovarea unei persoane în funcţie de conducere la Curtea de Apel, acolo unde a avut loc recursul formulat de avocaţii săi, dar şi în transferul unor persoane în judeţul Argeş şi în problemele unor firme.

Procurorii DNA au adunat probe la dosar conform cărora preşedintele Consiliului Judeţean Argeş ar fi accesat fonduri europene pentru reabilitarea a patru şcoli folosindu-se de documente false sau incomplete, ar fi primit peste 66.000 de lei mită de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a cumpăra din fondurile Consiliului Judeţean Argeş produse de la hipermarketul lui Penescu, fără a organiza în prealabil o licitaţie publică. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite