Nicolescu, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru folosirea de documente false, fals intelectual în vederea deturnării de fonduri europene, luare de mită şi instigare la abuz în serviciu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de DNA. Alături de el mai sunt inculpaţi Cornel Penescu, patru primari şi patronul firmei Zeus.


Nicolescu este acuzat că ar fi deturnat fonduri europene, că ar fi luat mită de la Cornel Penescu şi l-ar fi instigat pe primarul din Stâlpeni să ierte de o amendă o persoană care nu avea autorizaţie de construcţie pentru un imobil. Primul termen în proces a fost stabilit pe 2 iunie.


Procurorii anticorupţie au finalizat cercetările în cazul lui Constantin Nicolescu şi l-au trimis pe acesta în judecată, dosarul fiind înregistrat ieri pe rolul Tribunalului Argeş. Primul termen în proces a fost stabilit deja pentru 2 iunie.


În acelaşi dosar, alături de Nicolescu au mai fost trimişi în judecată Cornel Penescu, patronul PIC SA, cel care i-a oferit mită lui Nicolescu 66.588 de euro pentru ca CJ Argeş să achiziţioneze de la hipermarketul acestuia produse fără organizarea unei licitaţii publice, în valoare de peste 660.000 de euro, dar şi patru primari.


Patru primari cercetaţi în dosarul lui Nicolescu

Este vorba de Ghoerghe Nicuţ, fostul primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Andrei, edilul Câmpulungului, Ion Ştefan, primarul comunei Budeasa, aceştia fiind acuzaţi că au folosit declaraţii şi documente false sau incomplete pentru a obţine fonduri europene şi Ion Popa, edilul din Stâlpeni, acuzat că la îndemnul lui Nicolescu ar fi iertat o persoană de o amendă de 10.000 lei pentru că ridicase pe domeniul public o construcţie fără a avea toate avizele necesare.    


Printre inculpaţi se numără şi Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului Judeţean Argeş, Grigore Dobre, administratorul firmei de construcţii Zeus SA, Ion Nicolae, Gheorghe Dumitrache şi Mircea Tudor, angajaţi ai aceleiaşi firme. Cu toţii sunt acuzaţi că l-ar fi ajutat pe Nicolescu să obţină ilegal 900.000 de euro din fonduri PHARE, pentru reabilitare a patru unităţi şcolare din municipiile Câmpulung, Curtea de Argeş şi comuna Budeasa, care ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie - august 2005.


“Fondurile au fost solicitate în condiţiile în care niciuna dintre aceste unităţi şcolare nu a fost afectată de inundaţiile din perioada invocată. […] Contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, SC ZEUS S.A., care a încasat integral sumele aferente atât pentru lucrări executate cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului. […]De altfel, pentru cel mai important obiectiv, lucrările nu au fost finalizate nici în prezent, deşi întreaga finanţare a fost încasată.”, se precizează în comunicatul DNA.


Sechestru pe averea lui Nicolescu
Procurorii au pus sechestru pe bunurile imobile ale lui Constantin Nicolescu, Grigore Dobre şi Ion Popa.
Nicolescu a fost arestat  preventive pe 27 ianuarie 2011, iar la auzul acestei decizii, acesta a suferit un infarct pe scările Tribunalului Argeş, fiind operat ulterior pe cord deschis la un spital din Capitală.  Pe 2 februarie, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite