Piteşti: Nicio nota de 10 la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, la ora 19.00, au început afişarea rezultatelor examenului de titularizare susţinut miercuri, 15 iulie. Concurenţii au aşteptat cu sufletul la gură să-şi vadă isprava.

Chiar dacă au fost chiar şi note de 1,60 şi 2, faţă de anul trecut, rezultatele au fost mai bune, semn că cei care le-au corectat, de data aceasta în Argeş, au fost mai indulgenţi sau că viitorii profesori au venit la titularizare ceva mai bine pregătiţi. Fiindcă inspectorul general şcolar, Bratu, care a fost numit luni din nou  în funcţie a solicitat concediu medical, situaţia a fost supravegheată de către inspectorul adjunct, Mihai Zaharia. „Sunt note destul de bune. Au fost şi note proaste, însă, cei care le-au obţinut, s-a văzut că erau la acest examen pentru prima oară fiindcă probabil lucraseră până acum în alt domeniu şi au rămas fără serviciu. Or fi crezut că învăţământul e floare la ureche. Altfel nu îmi explic notele de 2. În rest, nu s-au înregistrat probleme de nici un fel şi nu poate fi vorba de niciun blat. Au fost 2.785 de candidaţi pe 185 de locuri. Selecţia se face în funţie de medie“, a declarat Mihai Zaharia, inspector şcolar adjunct.

Nota 5 te scapă de examenul de suplinitor
Cei care au luat note peste 5 nu mai sunt obligaţi să susţină examenul de suplinitor, putându-şi alege un loc de suplinitor înaintea celorlalţi. Cei care au promovat au posibilitatea să continue să profeseze unde au mai facut-o în utimul an, numai dacă şcoala respectivă nu scoate postul la concurs. „Am luat 5.05. Se putea bineînţeles şi mai bine dar sunt fericit că am promovat şi nu mai sunt obligat să susţin alt examen. E bine că pot să continui şi anul acesta la şcoala unde am mai predat“, spune Gabriel Enăchescu, profesor de sport.

Multe note mari
Mulţi dintre candidaţi, deşi au luat note destul peste 5, s-au arătat foarte nemulţumiţi de prestaţia lor. Toţi se luptă pentru locuri în oraş.  „Am luat 7.75. Nu am ce să fac cu această notă fiindcă s-au luat note mari şi catedra unde am predat eu s-a scos la concurs. Cred că s-au făcut şi blaturi. Prea au fost note mari.”, spune Andreea Ene, profesoară de franceză.


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite