Piteşti: Oana Neagu este sufletul petrecerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Oana Neagu este sufletul petrecerilor
Piteşti: Oana Neagu este sufletul petrecerilor

Oana practică o meserie de care puţini au auzit. Este „maestru de ceremonii” sau MC, adică ea este sufletul petrecerilor şi acesta este...un loc de muncă.


 Probabil că sunt foarte mulţi tineri care visează la o meserie care să presupună a te afla într-o petrecere continuă. Lucurile nu sunt deloc atât de simple precum par şi Oana a avut ocazia să aflte care sunt bcuriile şi greutăţile vieţii de MC.

Oana organizează petreceri şi karaoke, întreţine atmosfera, reuşeşte să ridice pe toată lumea la dans, şi dacă ea este la o petrecere, este imposibil ca oamenii să nu se distreze. Este exuberantă, glumeaţă, şi are o energie pozitivă care se simte imediat ce îi auzi vocea în microfon.


Face un show de bun simţ
Oana oraganizează petreceri în diverse cluburi din oraş, în special seri karaoke, combinate cu petreceri clasice, dar este prezentă şi la evenimente private, dacă oamenii solicită.

Şi-a cvumpărat aparatura necesară şi a cheltuit până acum cam 1200 de lei pentru a avea tot ce-i trebuie: boxe, staţie, microfoane, suport pentru boxe. Acum este asociată cu un prieten şi împreună încearcă să facă o afacere din această meserie.

Oana este cea care întreţine atmosfera, face glume  la microfon, invită la dans, şi ridică tot clubul în picioare. Face însă un show de bun simţ de care se bucură oricine, indiferent de vârstă.

„Nu fac un spectacol care să aibă ceva sexual, aşa cum, mai nou, se practică prin cluburi. Felul meu de a distra lumea se bazează pe caracterul meu. Personalitatea mea este cea care mă ajută să am atâta succes. Fac asta pentru că-mi plac oamenii, îmi place gălăgia, agitaţia”, spune Oana.


„Viaţa mea e ca o ciocolată”
Aşa îşi defineşte Oana viaţa în acest moment! Şi apoi detaliază: „Foarte dulce în aparenţă, împărţită în pătrăţele şi cade greu la stomac,” spune Oana zâmbind. „Viaţa mea pare foarte dulce, aşa cred oamenii care mă văd pe mine într-o continuă petrecere. Timpul meu este împărţit în pătrăţele şi eu nu mai sunt deloc stăpână pe el. Acest mod de viaţă cade greu la stomac pentru că dorm foarte puţin şi total dezoganizat. Asta mă influenţează pe toate planurile: fizic, emoţional şi mental”, adaugă Oana. 

În consecinţă, a fi MC nu este chiar atât de simplu, poate chiar să fie extenuant şi nivelul de stres este uneori la cote maxime, mai ales atunci când Oana are mai multe petreceri pe la care trebuie să treacă în acelaşi timp.

 „Sunt momente când nu am altă soluţie şi fug dintr-un loc în altul. Trebuie să mă descurc cu ehipamentul, să am înlocuitor cât fac eu naveta între cluburi şi să fiu toată noaptea zâmbitoare, pusă pe glume, indiferent cât de obosită sau stresată sunt,” explică Oana.


O femeie MC, într-o lume a bărbaţilor
Pentru Oana cei doi ani de activitate ca MC au reprezentat o experineţă extraordinară. A fost pusă în tot felul de situaţii, multe dintre ele limită, a văzut ce înseamnă să ai bani şi ce înseamnă să nu ai doi lei în buzunar.

„În meseria asta a trebuit să fac faţă multor situaţii speciale. Trebuie să păstrez foarte bine echilibrul între distracţie, câteodată cam extremă, şi decenţă, respect. Până la urmă sunt o femeie într-o lumea bărbaţilor, chiar dacă în cluburi vin şi foarte multe fete.”, spune Oana. În ceea ce priveşte stilul ei, Oana este o tipă liberă, chiar „libertină” după spune chiar ea. O vezi mereu îmbrăcată în blugi, fără machiaj, fără haine de fiţe, dar plină de viaţă şi molipsitor de bine-dispusă.

„Nu sunt Zâna Zorilor sau vreun fotomodel să ies în evidenţă prin felul cum arăt. Ies în evidenţă prin personalitate şi prin show-ul pe care îl fac. Sunt mulţumită când ştiu că oameni vin la o anumită petrecere pentru mine, pentru că sunt siguri că se vor distra, chiar dacă habar nu au cine-i vocea aia care le vorbeşte în microfon,”spune Oana.

 Profil
Născută: 13,06,1987, Piteşti
Studii: Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima din Piteşti şi este studentă în anul al III-lea la Universitatea din Piteşti, Facultatea de Studii Economice, secţia Contablitate
Experienţă: a lucrat ca jurnalist pentru o scurtă perioadă de timp şi, de doi ani, este MC.
Stare civilă: necăsătorită


Ce-i place:
Ciocolata. Iubeşte să fie activă şi îi plac oamenii, altfel nu ar practica această meserie.
Ce nu-i place:
„Urăsc fiţele şi tot ce ţine de asta, haine, cluburi, oameni care se bazează pe aparenţe.”


Două întrebări:
Cum de ai ajuns să fii MC?
A fost o întâmplare. Un prieten m-a sunat şi mi-a propus să vin şi să mă ocup de organizarea spectacolelor de karaoke într-un club din oraş. Cea care făcuse asta înainte, pleca. Aşa a început totul.
Practici această meserie din plăcere sau pentru bani?
O fac din plăcere, pentru bani. Cine spune că face o meserie doar din plăcere, minte. Eu sunt un caz fericit, pentru că mie îmi place foarte mult ceea ce fac, dar desigur că o fac şi pentru bani. 

 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite