Ne topim! Cod galben și portocaliu de caniculă, în Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform meteorologilor, în județul nostru, jumătatea nordică a primit cod galben, în timp ce cea sudică se va topi la temperaturi demne de cod portocaliu. Avertizarea este valabilă pentru luni și marți.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, o avertizare de vreme extrem de caldă, valabilă și pentru Argeș.

În județul nostru, jumătatea nordică a primit cod galben, în timp ce cea sudică se va topi la temperaturi demne de cod portocaliu.

Avertizarea este valabilă luni și marți și se caracterizează prin val de căldură persistent și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor atinge frecvent valori de 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80.

În ceea ce privește codul portocaliu, temperaturile maxime din jumătatea sudică a județului Argeș vor atinge frecvent 37-38 de grade și pe arii restrânse chiar 39 de grade.

Conform meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, astfel încât, îndeosebi în cursul zilei de marți și al nopții de marți spre miercuri, vor fi descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie, averse ce pot depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp și izolat căderi de grindină.

Aceste fenomene vor fi mai frecvente în regiunile nordice, estice, sudice, precum și la munte.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite