Ne-au năpădit ţânţarii şi şoboloanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu venirea căldurii, problema ţânţarilor şi a şobolanilor a devenit foarte supărătoare pentru piteşteni.


“Ţânţari şi şobolani avem destui, din păcate, şi perioada aceasta este propice pentru ei. Noi monitorizăm cazurile de meningită lichidă transmisă de ţânţar şi persoanele muşcate de şobolani, care transmit şi ei foarte multe boli periculoase”, spune directorul DSP, dr,. Maria Păun.
Rozătoarele şi supărătoarele insecte s-au înmulţi peste măsură, iar municipalitatea promite că va face dezinsecţie şi deratizare. Nu se ştie însă când, care vor fi costurile şi dacă oamenii vor scăpa de această problemă.


Blocuri întregi, regate ale şobolanilor
Rozătoarele s-au înmulţit foarte mult, pentru că o deratizare eficientă nu s-a făcut vreodată, deşi, anul, Administraţia Domeniului Public organiza asemena acţiuni. Şobolanii au fost, însă, mai puternici ca autorităţile. În blocurile unde gunoiul se strânge în interiorul imobilului şi acolo unde subsolurile sunt murdare, rozătoarele se simt ca în rai. Blocurile turn din Prudnu, L-urile din Nord, sunt doar câteva exemple.  “Sunt foarte mulţi şobolani, dacă intri la subsol ţi-e şi frică. Uneori le mai punem otravă, mai mor, strânge femeia de serviciu cu sacul, dar parcă nu se simte mare lucru pentru că se mută şi apoi revin din alte blocuri”, spune un locatar al blocului L1, zona Nord.


Ţânţarii trag la fântâni

Zonele cele mai afectate de ţânţari sunt cele cu apă mult în prejmă şi cele din apropierea parcurilor şi pădurilor. Una dintre zonele cu probleme este chiar centrul, care atrage insectele din cauza apei de al fântânile arteziene. “Aceste fântâni sunt frumoase, dar vara e dezastru cu ţânţarii. Sunt foarte mulţi. Nu ştim cum să mai scăpăm de ei”, spune  Olteanu Antoaneta, care locuieşte chiar în centru.


Avem serviciu special, dar deratizăm la vară

Primăria a înfiinţat un serviciu special pentru deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, care se va ocupa de această problemă. Deocamadată nu s-au stabilit firmele care vor prelua această responsabilitate, deci, deocamdată, ţânţarii şi şobolanii sunt lăsaţi în voia lor. Existenţa unui asemena serviciu, nu sperie şobolanii şi ţânţarii. Viceprimul Cornel Ionică promite însă că vor trece la treabă, nu se ştie însă când. “Vom face o deratizare şi dezinseţie, dar nu ştiu exact când şi nici cât va costa. Până în august mai avem timp”, spune viceprimarul. Până în august, fiecare se luptă cu insectele şi şobolanii cum ştie mai bine. Deocamdată s-a stabilit pe unde şi cum trebuie acţionat. Până trecem la treabă, trece şi vara.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite