UPDATE Fiul generalului Pleşiţă s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul fostului general de securitate Nicolae Pleşiţă şi-a pierdut viaţa, în această după-amiază, în vila sa din Curtea de Argeş. Se pare că acesta şi-ar fi dat foc la casă în mod intenţionat.

O explozie puternică, urmată de un incendiu violent, a avut loc aseară în casa fostului general de Securitate Nicolae Pleşiţă, din curtea de Argeş. Fiul său, colonelul SRI în rezervă, Damian Pleşiţă şi-a pierdut viaţa, trupul său fiind găsit carbonizat. Moartea sa este învăluită în mister, iar felul în care acesta a decedat pare desprins din filmele de groază.


Vecinii bărbatului au văzut flăcările mari care au cuprins casa acestuia şi au sunat imediat la 112. Pompierii au venit la faţa locului cu două autospeciale pentru a stinge incendiul, însă la intrarea în casă au fost întâmpinaţi de un bilet ciudat care i-a dus pe anchetatori cu gândul că Damian Pleşiţă ar fi provocat incendiul.


„Am găsit un cadavru care, în stadiul în care se află, nu poate fi identificat. Se presupune a fi Damian Pleşită, urmează să probăm ştiinţific că lui îi aparţine cadavrul. A avut loc o explozie ca urmare a unei acumulări de gaz. Pe cadavru a fost găsită o butelie de aragaz deschisă, iar lipit de zidul casei un bilet în care scria ceva de genul <<Nu intraţi! Butelie deschisă, plină cu gaz! Pericol de explozie!>>. Nu există suspiciuni cu privire la cauza morţii”, a declarat comisarul şef Ionel Ispir, şeful Poliţiei Curtea de Argeş.


Era supărat că are probleme de sănătate

Vecinii spun că fiul cunoscutului general, Damian Pleşiţă, în vârstă de 56 de ani, se plângea că este bonav şi era foarte deprimat în ultima perioadă.
“ E tot carbonizat, nu se vede decât cotul. E în prima cameră. Cred că şi-a dat foc singur. E butelia acolo, e dată drumul la maxim de la robinet, n-a explodat, decât s-a umflat. A zis că e supărat că e bolnav de plămâni. Maică-sa a murit tot de plămâni şi că vrea să moară şi el”, spunea unul din vecinii colonelului în rezervă, Aurel Vâlceneanu.


Vecinii susţin că reşedinţa familiei Pleşiţă a mai fost cuprinsă de un incendiu acum câţiva ani, când un trăsnet a lovit casa. De data aceasta, flăcările au distrus 80% din locuinţa situată în cartierul Noapteş, din Curtea de Argeş.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului şi au trimis cadavrul la Serviciul de Medicină Legală pentru autopsie.

Cine a fost generalul Nicolae Pleşiţă?
Generalul Nicolae Pleşiţă a fost şeful Direcţiei de Informaţii Externe a fostei Securităţi şi a fost acuzat de complicitate la atentatul de la sediul postului de radio Europa Liberă din Munchen, pus la cale de teroristul Carlos Şacalul. În anul 2009 generalul Pleşiţă a fost scos de sub urmărirea penală în acest caz. Nicolae Pleşiţă a încetat din viaţă în septembrie 2009, la vârsta de 80 de ani şi a fost înmormântat în cimitirul din oraşul natal, Curtea de Argeş.

UPDATE, ora 20.10, Damian Pleşiţă avea butelia cu gaz lângă el

"Am intervenit cu două autospeciale şi un echipaj SMURD. După stingerea incendiului, pompierii au cercetat cameră cu cameră şi au găsit într-una din camere o victimă carbonizată pe un pat şi lângă aceasta o butelie. Cauza incendiului este în curs de stabilire, se bănuieşte că în urma unei explozii ar fi izbucnit incendiul", ne-a spus lt. Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeş.

ora 19.10

Vecinii spun că fiul cunoscutului general, Damian Pleşiţă, se plângea că este bonav şi era foarte deprimat în ultima perioadă. Tot ei au fost cei care au dat alarma în această după-amiază, când au văzut în flăcări casa din Curtea de Argeş a bărbatului de 56 de ani.

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa fiului generalului Pleşiţă. Trupul acestuia a fost găsit carbonizat în casă.

Surse din rândul anchetatorilor spun că bărbatul ar fi lăsat la intrarea în casă un bilet prin care avertiza că are o butelie cu scurgeri de gaze şi există riscul unei explozii, lucru ce i-a dus pe oamenii legii cu gândul la ipoteza unei sinucideri.

Aceştia au deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului şi modul în care Damian Pleşiţă a murit.

Damian Pleşiţă era colonel S.R.I. în rezervă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite