UPDATE Firma la care lucra muncitorul mort în explozie a fost amendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia a avut loc la un depozit Electrica
Explozia a avut loc la un depozit Electrica

Un grav accident de muncă a avut loc luni dimineaţă pe strada Depozitelor din Piteşti. Un muncitor şi-a pierdut viaţa în urma unei explozii. Bubuitura puternică a fost auzită de la sute de metri distanţă.

Gheorghe Zuluf, de 42 de ani, din localitatea Dănicei, judeţul Vâlcea fusese angajat de o firmă din Vâlcea pentru a tăia un rezervor gol din curtea depozitului Electrica din Piteşti. Firma câştigase o licitaţie şi trebuia să dezafecteze rezervorul, care urma să fie transportat într-o altă locaţie.
Aruncat la 50 de metri

Bărbatul a coborât într-un canal de acces în subteran al rezervorului şi a început să-l taie cu flexul, fără să se gândească că în interior s-ar putea acumula vapori de la combustibilul care a fost depozitat în rezervor înainte. Acesta a fost aruncat de suflu la 50 de metri distanţă, trupul său fiind spulberat în bucăţi care s-au întins pe o porţiune de 200 de metri. Bubuitura a fost auzită de la sute de metri distanţă.

 “El era acolo în canal. A fost o bobuitură puternică. Am ieşit, dar n-am văzut momentul exploziei. M-am speriat, vă daţi seama, să vezi asemenea tragedie. L-a aruncat la vreo 50 de metri distanţă”, spunea Marius Mulţescu, muncitor la CET Piteşti.

O ambulanţă a sosit la faţa locului, însă medicii nu au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul angajatului.

Accident de muncă la depozitul Electrica

Click pe poze pentru galerie foto de la locul exploziei!

Amendă pentru angajator
În urma cercetărilor, inspectorii ITM au descoperit că bărbatul nu era angajat cu forme legale şi nu purta echipament de protecţie, motiv pentru care firma a fost amanedată cu 1800 de lei.

"Au fost aplicate două amenzi: una în valoare de 10.000 de lei pentru muncă fără forme legale şi cea de-a doua amendă, în valoare de 8.000 de lei a fost aplicată pentru lipsa instructajului. Cu siguranţă vor fi luate şi alte măsuri împotriva firmei. Momentan se lucrează pentru începerea urmăririi penale, însă ancheta este abia la început", a declarat Ciprian Berevoianu, inspectorul şef al ITM Argeş.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă. În acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă care a fost preluat de un procuror.

Alte două accidente de muncă în ultimele două luni
O angajată a firmei „Annania Val” SRL din complexul comercial John din Piteşti a murit la începutul lunii octombrie. Valentina Stanciu, de 58 de ani, din Piteşti lucre cu normă redusă la magazinul fiicei sale. Femeia s-a urcat pe un scaun pentru a lua ceva de pe un raft al magazinului, dar s-a dezechilibrat şi a căzut, în cădere spărgând un geam. Un ciob i-a străpuns trupul printre coaste, femeia decedând la scurt timp.

O altă femeie, angajată a firmei Inergy, de pe strada Depozitelor din Piteşti a murit pe 15 septembrie. Elena Curiescu, de 40 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost strivită între două containere metalice de un alt muncitor care efectua manevre cu motostivuitorul.

Colegii femeii au pornit în ziua accidentului un protest spontan  pentru  că directorul a interzis fumatul în unitate, iar angajata care a murit ieşise afară să fumeze o ţigară când a avut loc tragedia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite