Muzica populară veche va răsuna din nou la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a unui nou festival de muzică populară veche, intitulat “Sus pe Argeş în izvoare“ se va desfăşura în următoarele zile la Piteşti, el fiind destinat elevilor de la şcoli populare de artă din întreaga ţară.

Scopul acestui nou festival este sprijinirea şi lansarea talentelor muzicale şi interpretative din cadrul şcolilor populare de artă din ţară, iar repertoriul concurenţilor va cuprinde muzică populară veche, până în 1960, specifică judeţului pe care îl reprezintă.


Festivalul se va desfăşura pe durata a două zile, respectiv 15 şi 16 aprilie, în mai multe instituţii din oraş. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean, prin Şcoala Popularã de Arte şi Meserii Piteşti, în colaborare cu ansamblul profesionist „Dorul“ şi orchestra „Doina Argeşului“ ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Teatrul „Alexandru Davila“ şi Cercul Militar.


În dimineaţa zilei de 15 aprilie concurenţii se vor prezenta la o preselcţie la Şcoala Populară de Arte din Piteşti. Cei care se vor califica, vor urca pe scena Cercului Militar din Piteşti acolo unde se va desfîşura competiţia propriu-zisă, joi seara, cu începere de la ora 19.00. Concursul va dura până la ora 21.00, iar vineri, 16 aprilie se va organiza Gala Laureaţilor. Gazda spectacolului din seara de vineri  este Teatrul “Alexandru Davila”. Festivalul se bucură de participarea ansamblului „Dorul“ şi a orchestrei „Doina Argeşului“.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite