Murăturile, leac împotriva mahmurelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Murăturile te trezesc la viaţă după o noapte de beţie
Murăturile te trezesc la viaţă după o noapte de beţie

Piteştenii s-au dres după noaptea de Revelion cu castraveţi, gogoşari şi varză murată.

În hipermarkerturile şi buticurile din cartiere cel mai bine s-au vândut băuturile pe perioada sărbătorilor. „Nu ne gândeam că vom vinde aşa bine pe criza asta. Cel mai bine au mers berea, vinul şi şampania. Stocurile sunt aproape goale”, spune Melania Drăguţ, director de vânzări în cadrul unui hipermaket din Piteşti. De Revelion, de pe mesele piteştenilor nu au lipsit, aşadar, berea, vinul şi şampania. Petrecerea care a marcat intrarea în 2010 a contiuat şi pe 1 şi 2 ianuarie, iar murăturile au fost principalul remediul împotriva mahmurelii pentru cei care au bătut peste măsură în noaptea de la cumpăna dintre ani.

 ”Castraveţii muraţii au fost un delicu, altfel văceam la pat două zile”


Aşa au sărbătorit primele zile din 2010 şi un grup de tineri care s-au reunit pentru Revelion la o vilă din comuna Bădeasa, situată la câţiva km distanţă de Piteşti. Nu se mai văzuseră de un an, de când au teminat facultatea, iar revederea a fost una de pomină, depămând o noapte întregă amintiri strânse pe băncile Universităţii Piteşti, la o cană cu vin fiert.  A doua zi, au apărut durerile de cap, iar tratamentul a fost naturist, cu castraveţi, gogoşari şi varză murată. „Pe 1 ianuarie, îmi simţeam capul greu când m-am trezit. Am încercat o cafea tare şi amară, însă tot apatic şi fără chef de viaţă eram”, povesteşte Marian, unul dintre petrecăreţi.

Soluţia salvatoare a venit de la gazda petrecerii, care a mers în pivniţă şi adus murături, alături de care prietenii săi din facultate au petrecut ore întregi pe 1 şi 2 ianuarie cu muzică şi voie bună.  „Leacul a avut efect miraculos. Castraveţii muraţi au fosu un delicuu. Atfel cred că zăceam la pat două zile”, povesteşte Adrian, un alt petrecăreţ. . Şi nutriţioniştii recomandă murăturile ca leac împotriva mahmurelii. „Este cel mai bun remediu după o nopate de beţie. Murăturile ne scapă de greaţă în primul rând şi neutralizează direct alcoolul. Mai mult, ele conţin şi vitamina C, cu rol important în metabolizarea băuturilor etilice”, precizează nutriţionistul Gabriel Sasu.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite