Muncitori neasiguraţi în contrucţii la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii care lucrează la mansardări sau reabilitări termice, ori refaceri ale faţadelor de la blocuri nu respect aproape nicio regulă de siguranţă.

 O situaţie asemeănătoare era vizibilă chiar în centrul Piteştiului, unde se efectuează lucrări la reabilitatea acoperişului de pe clădirea unde sa află Cinema Modern. Unii dintre ceu care lucrau erau asiguraţi, alţii însă, umblau pe coama clădirii înalte de aproape 10 metri, fără nicio coardă de siguranţă. "Pentru ce să mă leg sau să port cască. E schela solidă şi alea abia mă încurcă mai bine. Lasă că nu cad eu, nu-mi purta dumneata de grijă!", spune unul dintre muncitorii care lucrează la această clădire.

Inspectorii ITM dau amenzi, dar se pare că nimic nu se schimbă din acest punct de vedere. Modul de a contrui este tot nesigur şi heirupist. Cei mai expuşi la accidente sunt cei care lucrează la înălţime şi tocmai ei nu se protejează. Numai anul trecut, ITM Argeş a înregistrat 72 accidente de muncă, din care 10 accidente mortale şi 62 accidente cu incapacitate temporară de muncă, ne informează inspectorul şef, Ciprian Berevoianu. Valoarea totala a amenzilor aplicate de ITM Argeş în 2010 este de 236400 lei, din care 175500 lei pentru "munca la negru" si 60900 lei pentru incalcarea altor prevederi legale, printre care cea mai important este nerespacterea regulilor de siguranţă a muncii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite