Moşul le-a adus o familie de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au plecat nerăbdători la noua familie
Copiii au plecat nerăbdători la noua familie

O familie i-a luat acasă de Sărbători pe cei cinci fraţi aflaţi în plasament din Centrul de Tip Familial Găvana după ce a citit articolul despre ei în „Adevărul de Seară“. Pe cei cinci fraţi cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani îi aşteaptă o mulţime de surprize: cadouri, distracţii la patinoar şi vor participa la pregătirile de Crăciun.

„Adevărul de Seară“ le-a împlinit dorinţa celor cinci fraţi de la Centrul de Tip Familial Găvana din Piteşti. Aceştia îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în sânul unei familii. Reportajul nostru în care v-am prezentat povestea lor tristă a fost citită de o familie cu suflet mare care a decis să le facă o bucurie şi să-i ia acasă de Sărbători. Astfel, dorinţa copiilor, prin care îi cereau Moşului o familie de sărbători, s-a împlinit.


Ieri după-amiază, Liviu, din Piteşti, a venit la centru şi i-a luat pe micuţi. Acasă îi aşteptau nerăbdători cea care le va fi mama timp de două săptămâni şi un băieţel de nouă ani, care împodobiseră deja bradul de Crăciun pentru a le face o surpriză celor cinci fraţi.  
„Tata a citit în ziarul dumneavoastră despre aceşti copii minunaţi şi a sunat-o imediat pe soţia mea care a venit cu ideea să-i luăm acasă de Sărbători. Am fost de acord fără să stau pe gânduri. Şi băieţelul meu este foarte entuziasmat şi de abia aşteaptă să se joace împreună cu ei“, ne-a spus Liviu.


„Când eram acasă a venit Moşul o singură dată”

Cei cinci fraţi au fost atât de entuziasmaţi când au aflat că vor petrece Sărbătorile alături de o familie încât şi-au făcut bagajele cu o zi înainte. „Suntem bucuroşi că plecăm la o familie. Vrem să împodobim bradul, să ne batem cu zăpadă şi să facem un om mare de zăpadă. Am învăţat poezii să i le spunem lui Moş Crăciun“, ne-a povestit cu lacrimi în ochi Georgiana, sora mijlocie.


 „Mi-ar plăcea mai mult să facem Sărbătorile în altă familie pentru că ar fi mai frumos. Mami vine rar să ne vadă, cam o dată pe lună. Când eram la noi acasă a venit Moşul o singură dată, nici nu mai ţin minte când“, a spus Florina, cea mai mare dintre cei cinci fraţi.
Cei cinci copii nu au uitat să-i scrie Moşului. Băieţii şi-au dorit câte o maşinuţă cu telecomandă şi un skateboard, iar fetele păpuşi cu cărucior sau păpuşi sirenă.


Multe surprize pentru cei cinci fraţi
De sărbători, familia care îi va găzdui le-a pregătit o mulţime de surprize. Pe lângă curtea plină cu zăpada pe care cei mici o au la dispoziţie pentru joacă şi cei trei câini ai familiei, aceştia vor participa şi la pregătirile pentru Sărbători.


„Le-am pregătit o mulţime de surprize şi vrem să facem împreună cu ei toate pregătirile pentru Crăciun. Îi vom duce în supermarket la cumpărături să-şi aleagă ce jucărie vor, vom pregăti masa de Crăciun, totul pentru ca ei să intre cât mai bine în spiritul Sărbătorilor. De Crăciun vom merge în Orăşelul Copiilor, în parc, la patinoar. Vrem să se simtă cât mai bine alături de noi“, a spus bărbatul vizibil emoţionat.

Cu lacrimi în ochi şi emoţii, micuţii şi-au luat bagajele în mână, le-au spus „La revedere“ doamnelor educatoare de la Centru şi au plecat bucuroşi spre noua casă. Ei se vor întoarce în centrul de plasament pe 5 ianuarie cu o mulţime de amintiri frumoase.

Patru copii pleacă în tabără

Doar patru adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, nu au reuşit să-şi găsească o familie alături de care să petreacă Sărbătorile. Aceştia vor pleca mâine seară într-o tabără la Covasna, unde îşi vor petrece Crăciunul şi Anul Nou.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite