Piteşti: Mormântul regelui rromilor, Ilie Stănescu, a fost profanat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:  Mormântul regelui rromilor, Ilie Stănescu, a fost profanat
Piteşti: Mormântul regelui rromilor, Ilie Stănescu, a fost profanat

 Poliţiştii din Costeşti îi caută pe cei care au călcat în picioare durerea familiei.

Oamenii legii încercă să dea de urma celor care  azi-noapte au profanat mormântul lui Ilie Stănescu, regele  rromilor, decedat în iarna anului 2007 şi înmormântat la Costeşti.

,,Capacul mormântului este dat la o parte. Distanţa între cosciug şi placă este de 30 de centimetri. Nu ştim cu ce valori a fost înmormântat. Încercăm să dăm de familie dar nu răspunde la telefon. Am acoperit mormântul cu o folie  pentru ca ploaia să nu şteragă urmele. Acum facem cercetări", a declarat Ion Iacobescu, şeful Poliţiei Costeşti.

Soţia lui Ilie Stănescu a sosit în scurt timp la cimitir. „L-am înmormântat cu aur şi cu bani. Nu ştiu să vă spun exact valoarea. Să vedem ce vor spune poliţiştii. Poate fi vorba de o răzbunare sau de unii care vor să se bucure de banii unui mort“, a spus regina Maria, soţia lui Ilie Stănescu.

Fiul cel mare al lui Ilie Stănescu, Dănuţ, cel care a fost încoronat imediat după moartea tatălui său, crede că este vorba tot de o răzbunare. „În urmă cu trei zile, unii din localitatea Drăgăşani au venit să-mi ceară fiica cea mică să se logodească cu un băiat de al lor. Nu le-am dat-o pentru că nu au ţinută de casă regală“, a spus Dănuţ.

Ilie Badea Stănescu a fost bulibaşa ţiganilor din localitatea Costeşti. Pe 31 august 2003, el a fost încoronat de către patru preoţi ortodocşi, în Catedrala Episcopală de la Curtea de Argeş, ca „Rege Internaţional al tuturor rromilor creştini de pretutindeni“, în opoziţie faţă de regele Cioabă care a trecut la Cultul Penticostal.

Bulibaşa a murit pe data de 24 decembrie 2007, din cauza unui infarct. În aceeaşi zi în care a fost înmormântat la Costeşti, fiul său cel mare a fost proclamat noul rege internaţional al rromilor. El a fost înmormântat pe 27 decembrie 2007, în localitatea Costeşti, judeţul Argeş. Câteva sute de rromi s-au strâns atunci ca să îl conducă pe ultimul drum pe cel care a interzis căsătoriile între rromii minori.

Printr-un „decret“ din 2 octombrie 2003, bulibaşa Stănescu a interzis căsătoriile între minorii rromilor pînă la vârsta de 16 ani, fetele, respectiv 17 ani, băieţii, până la vârstele sus-menţionate aceştia având voie doar să se logodească.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite