UPDATE Bătrâna moartă la Mihăești a fost sugrumată. Soţul său, suspectul principal, a fost reţinut pentru omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bătrână bolnavă fost găsită decedată în locuința sa din satul Văcarea. Valeria Păuna  a fost mușcată de propriul câine, de față și picioare, chiar în curtea casei și a zăcut la pat până și-a dat duhul.

UPDATE 3 MAI, ora 12.30:  Bătrâna de la Mihăeşti a fost sugrumată

Autopsia efectuată de medicul legist a scos la iveală faptul că Valeria Păuna, de 71 de ani, din comuna Mihăeşti nu a murit în urma muşcăturilor de câine, ci a fost sugrumată.

Soţul său, Ştefan Păuna a sunat duminică, 1 mai,  la 112 anunţând că soţia sa a fost muşcată de câine, iar ulterior a murit.  O echipă de poliţişti, însoţiţi de criminalişti şi un procuror s-au deplasat la locuinţa celor doi soţi pentru a efectua cercetări. Oamenii legii au stabilit că Valeria Păuna suferea de epilepsie şi prezenta muşcături de câini la nivelul feţei şi al picioarelor.

Procurorul nu a crezut varianta soţului care declara că femeia a murit în urma muşcăturilor, mai ales că acesta a sesizat autorităţile abia a doua zi, când femeia deja decedase.

image

Poliţiştii au făcut cercetări acasă la soţii Păuna


„Povestea lui nu se regăseşte în situaţia de fapt. Soluţia, după părerea mea, este tot la legist”, declara ieri Ion Anghelescu, procuror în cadrul Parchetul Argeş

Cadavrul bătrânei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, iar în urma autopsiei s-a stabilit că femeia a fost sugrumată.

Muşcăturile de câine nu i-au provocat decesul

„S-au constatat echimoze sau vânătăi la nivelul facial, produse prin lovire, cel mai probabil, cu corp dur şi de asemenea câteva plăgi muşcate, dar care, sub nicio formă, nu au legătură de cauzalitate cu decesul. Acesta a fost cauzat de comprimarea părţilor moi ale gâtului printr-un mecanism de sugrumare, comprimarea cu mâna de către o altă persoană“, a declarat dr. Dan Manu, şeful SML Argeş.

Pus în faţa probelor, Ştefan Păuna a susţinut în continuare că soţia sa a suferit o criză de epilepsie şi a fost muşcată de câine. Ba mai mult, bărbatul le-a declarat anchetatorilor că în momentul în care a încercat s-o scape pe soţia sa din colţii animalului, acesta l-a muşcat şi pe el. Oamenii legii nu l-au crezut şi l-au reţinut pentru omor.

image

Vecinii soţilor Păuna sunt îngroziţi de cele întâmplate

Soţul femeii, reţinut pentru omor
„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, Ştefan Păuna fiind reţinut pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a declarat comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Magistraţii Tribunalului Argeş vor stabili astăzi dacă bărbatul va petrece următoarele 29 de zile în spatele gratiilor. Dacă va fi găsit vinovat, soţul victimei riscă să-şi petreacă restul vieţii în închisoare.


UPDATE 2 mai Soțul bătrânei, Ștefan Păuna, a declarat anchetatorilor că și el și femeia au fost mușcați de câinele din gospodărie, sâmbătă, numai că femeia  s-ar fi ales cu răni mai grave. Nu a chemat  salvarea decât o zi mai târziu. Medicii n-au mai putut decât să constate decesul bătrânei.

La faţa locului s-au deplasat și  agenții  postului de politie și echipa operativă din cadrul Politiei Mun. Câmpulung, care au efectuat cercetări, stabilind că femeia era cunoscuta cu afecțiuni medicale şi prezenta muscături de câine la nivelul feţei și picioarelor.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Medicnă Legală Argeş, în vederea efectuarii necropsiei şi stabilirii cauzei medico-legale a decesului.

 Nu este exclusă, însă , nici varianta unui omor iar vecinii și rudele Valeriei Păuna  așteaptă, cu groază, rezultatul autopsiei.
 



Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite