Piteşti: UPDATE: A fost identificat cadavrul de pe Transfăgărăşan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul neînsufleţit al unei femei a fost găsit de turişti într-o râpă pe Transfăgărăşan. Anchetatorii continuă cercetările pentru a afla dacă femeia a murit în urma unui accident sau dacă este vorba de o sinucidere ori o crimă.

UPDATE: Poliţiştii au identificat femeia moartă pe Transfăgărăşan

În urma autopsiei, medicul legist a stabilit că tânăra a murit din cauza multiplelor leziuni pe care le-a suferit.

“Cauza decesului: este vorba de hemoragie internă survenită în urma unui traumatism toracic şi de membre inferioare.”, a declarat dr. Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş.

Tânăra a fost identificată de oamenii legii ca fiind S. G. M., de 26 de ani, din Bucureşti, studentă la Universitate. Se pare că tânăra a plecat joi de acasă şi s-a cazat în zona Lacului Vidraru. Familia victimei nu a vrut să dea mai multe detalii în legătură cu aceasta.

Oamenii legii încearcă acum să refacă traseul parcurs de tânără şi ultimele ore din viaţa acesteia pentru a stabili dacă a fost vorba de un simplu accident sau de o crimă ori sinucidere.

UPDATE: Anchetatorii au stabilit că femeia avea între 25 şi 30 de ani, o înălţime de aproximativ 1,70m şi o greutate de circa 80kg, era îmbrăcată în pantaloni trei sferturi negri şi un tricou gri şi era încălţată cu sandale. 

Cadavrul era în stare de descompunere, semn că se afla acolo de câteva zile şi avea urme de leziuni grave, incompatibile cu viaţa. În jurul femeii nu a fost găsit niciun act de identitate. Anchetatorii iau în calcul trei variante posibile: sinucidere, crimă sau accident.

Operaţiunea de recuperare a cadavrului din prăpastia adâncă de aproximativ 90 de metri a fost una foarte dificilă şi anevoioasă. Cinci salvamontişti au coborât cu ajutorul corzilor pe peretele de stâncă abrut, însă targa nu putea fi urcată pe scripeţi, aşa că a fost coborâtă până la ATV-ul jandarmilor montani şi fixată pe acesta, cu ajutorul căruia a fost transportată până la maşina Laboratorului de Medicină Legală.

După câteva ore de când a fost zărit, cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Judeţean acolo unde va fi efectuată autopsia pentru a se stabili cauza exactă a decesului.

Cei care au zărit-o pe femeie sunt nişte turişti care se opriseră în apropiere pentru a face fotografii. Oamenii au sunat imediat la 112. Echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Serviciului  Judeţean de Medicină Legală şi reprezentanţi ai  Salvamont Argeş s-au deplasat în zonă pentru recuperarea cadavrului. La inchiderea ediţiei noastre, salvamontişii  şi jandarmii încercau să coboare cadavrul spre albia râului după ce, mai întâi, au încercat să ridice corpul neînsufleţit al femeii pe cordeline, deasupra prăpastiei.

“Deocamdată nu se cunoaşte nici indentitatea nici vârsta femeii şi nu putem spune dacă  persoana  s-a aruncat ori dacă a fost vorba de un accident.”  , a declarat, la orele prânzului, agentul Laura Folea, purtătorul de cuvânt al  IPJ Argeş.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili identitatea femeii şi împrejurările în care aceasta a murit.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite