UPDATE Miting de amploare al angajaților Dacia, la Mioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, începând cu ora 12.00, este programat un miting de protest al angajaților de la Dacia. Acțiunea este organizată de Sindicatul Automobile Dacia și vizează modificările aduse de Guvern la legile sindicatelor, contractelor colective de muncă, precum și scumpirea carburanților.

UPDATE ora 15.00 Angajații Primăriei fac curat în urma protestatarilor

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI CU PROTESTUL DE LA MIOVENI!

Protestul organizat de Sindicatul Automobile Dacia s-a încheiat mai devreme cu 40 de minute decât fusese planificat. Angajații Primăriei fac curat în urma sindicaliștilor și mătură zăpada pe care au presărat-o înainte de miting pe patinoarul artificial de pe platoul din fața Casei Sindicatelor, tocmai pentru ca oamenii să nu alunece.

image

Angajații Primăriei dau la o parte zăpada pe care au pus-o înainte de protest ca salariații să nu alunece (FOTO: Raluca Nicula)

UPDATE ora 14.10 O parte din protestatari au plecat la lucru

"Solicităm tuturor salariaţilor să facă acelaşi lucru ca noi!",  îndeamnă viceliderul SAD, Ion Iordache. "Unitate!", răsună în centrul Mioveniului. Printre protestatari se numără şi un bărbat îmbrăcat în preot, purtând o cruce pe care sunt scrise mesajele "Jos Guvernul!" şi "Jos dictatorul!".

image

Un angajat s-a costumat în preot și a purtat o cruce cu mesajul "Jos dictatorul!" (FOTO: Raluca Nicula)

Imnul României, dar şi hora unirii au răsunat pe platoul din faţa Casei Sindicatelor din Mioveni. Angajaţii care trebuie să intre la schimbul 2 au început să plece din centrul oraşului spre uzina Dacia.

UPDATE ora 13.30 Mesaje dure la adresa Guvernului

11.000 de angajaţi ai Dacia s-au adunat pe platoul din faţa Casei Sindicatelor din Mioveni. Oamenii au ieşit cu trei ore mai devreme de la schimbul 1 şi împreună cu ceilalţi colegi de la schimburile 2 şi 3 s-au adunat în centrul oraşului Mioveni. Înarmaţi cu pancarte cu mesaje dintre cele mai dure la adresa actualului guvern şi acompaniaţi de tobe, fluiere şi vuvuzele, oamenii şi-au strigat nemulţumirile privind modificările aduse Codului Muncii de Guvernul Boc şi preşedintele ţării.

image

Angajații au purtat pancarte cu mesaje dure la adresa președintelui și premierului (Foto: Raluca Nicula)

"Jos Guvernul mincinos!", "Azi la Mioveni, mâine-n Cotroceni!", "Tovarăşul Ceauşescu, fă-i chemare lui Băsescu!", "Muncitorii înjugaţi, ţara o înfometaţi. Bătrâneii oropsiţi, copilaşii părăsiţi este tot ce aţi creat de când mulţimea v-a votat!", "Nu mai vreau să trăiesc bine, fiindcă nu mă dumiresc, când o duc de azi pe mâine, bine când dracu trăiesc?"

UPDATE, ORA 10.23 Protest de solidaritate

“Este un miting strict de protest împotriva principalelor modificări aduse de Guvern față de tot ceea ce înseamnă muncă în România. Dacă vor fi adoptate noile modificări la Codul muncii și la legile aferente, salariații din România vor deveni sclavi. Mesajul nostru pentru guvernanți este să înceteze cu aceste propuneri, cu slugărnicia față de instituțiile străine, ca FMI, și să asculte și glasul patronilor din România”, ne-a spus Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Automobile Dacia.

image

Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Automobile Dacia (FOTO: Raluca Nicula)

Sindicaliștii susțin că protestul lor este unul de solidaritate față de toți salariații din țară care în ultimii ani au fost loviți de criză.

“La Dacia, în 2010 a mers foarte bine, nu am resimțit criza. Dar noi credem că este de datoria noastră să dovedim solidaritate față de restul angajaților”, a mai precizat Iordache.

UPDATE, ORA 9.18 Străzi blocate în timpul protestului

În timpul mitingului, circulația rutieră va fi îngreunată, atât în centrul orașului, cât și la periferie. Astfel, polițiștii au luat măsura de a nu se circula pe străzile 7 septembrie, Ion Pillat (până la intersecția cu strada Tudor Mușatescu), precum și din sensul giratoriu către strada Radu cel Frumos și strada Tudor Mușatescu. În plus, vor fi echipaje ale Poliției Rutiere în principalele intersecții cu Bulevardul Dacia, precum și în sensul giratoriu din strada Uzinei.

Mitingul începe la ora 12.00

Peste 10 000 de angajați ai Dacia și ai societăților furnizoare vor ieși astăzi în centrul Mioveniului pentru a protesta față de măsurile Guvernului cu privire la modificările Codului muncii, ale legilor contractelor colective de muncă, sindicatelor, conflictelor de muncă şi împotriva scumpirii carburanţilor.

Începând cu ora 12.00, activitatea din secții va fi paralizată, pentru că toți muncitorii din schimbul unu vor ieși pe porțile 3 și 8, purtând bannere și pancarte împotriva actualei guvernări.

Mitingul este programat să se desfășoare până în jurul orei 16.00 și va fi supervizat îndeaproape de polițiști și jandarmi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite