Miss oaia de Poienari urcă la munte (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şasea ediţie a serbării din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, a atras sute de localnici, care au uitat de ploaie şi au petrecut cu mici, bere şi muzică populară momentul urcării oilor la munte.

Cea de-a şasea ediţie a sărbătorii tradiţionale „Urcatul oilor la munte” i-a adunat în satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, pe localnici care au vrut să închine un pahar de bere în cinstea mioriţelor care, zilele acestea, vor porni spre munte.

Punctul culminant al serbării l-a reprezentat concursul care a adus în faţa localnicilor cele mai frumoase oi, cei mai arătoşi câini ciobăneşti, dar şi cele mai frumoase costume populare.

Juriul format din doi primari, un preot, un medic veterinar şi un inginer agricol a admirat parada patrupedelor însoţite de posesorii lor, după care a deliberat şi le-a oferit câte o diplomă câştigătorilor.

VEZI GALERIE FOTO!

Cel mai frumos câine a fost ales, dintre cei trei înscrişi la concurs, Caiu, un corb cu ciobănesc de Bucovina, în vârstă de patru ani, care i-a convins pe membrii juriului prin statura impunătoare şi prin frumuseţe.

image

Câinele Caiu, primul din stânga. Foto: Patricia Rusu

Pentru cele mai frumoase oi, a primit diploma proprietarul lor, baciul Dumitru Anghel, de 56 de ani, care de 40 de ani practică această meserie, lăsată moştenire de tatăl său.

De asemenea, au fost alese şi cele mai frumoase costume populare, câştigătorii fiind Viorel Bărbuş şi Mirela Chelaru.

image


După concurs, ansamblurile folclorice aparţinând şcolilor din comună au urcat pe scenă, iar spectatorii le-au privit şi ascultat de sub umbrele.



Pentru organizarea manifestării tradiţionale, primăria comunei Poienarii de Muscel a primit o plachetă din partea Consiliului Judeţean Argeş, aceasta fiind înmânată de vicepreşedinta Simona Bucura Oprescu.

image

„E o tradiţie de şase ani. Eu o organizez de trei, de când sunt primar. Aceasta este una dintre cele trei sărbători din comuna noastră, celelalte două fiind serbarea de Sfânta Maria Mare, de pe 15 august, şi ziua comunei, în prima duminică din septembrie”, ne-a spus Ion Banzea, primarul comunei Poienarii de Muscel. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite