Piteşti: Ministrul Mediului, încântat de Duster

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Laszlo Boberly, în vizită la Uzina Dacia
Ministrul Mediului, Laszlo Boberly, în vizită la Uzina Dacia

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a vizitat astăzi Uzina Dacia. Acesta a văzut cum se fabrică cutiile de viteză, a trecut apoi prin vopsitoria uzinei, iar în final a înţeles procesul de montaj al autoturismelor Dacia, pe bandă putând fi admirate atât modelele Logan şi Sandero, cât şi noul 4x4, Duster.

Laszlo Borbely s-a declarat încântat de noul membru al familiei Dacia şi a recunoscut că este tentat să conducă unul, fiind foarte mulţumit de ceea ce a văzut în scurta sa vizită.


“Este o maşină fiabilă şi chiar sunt interesat de ea. E o maşină care nu e mare, se poate conduce uşor şi e 4x4. Acum, cu iernile astea, e foarte important să ai o maşină 4x4. E potrivită pentru toată lumea pentru că la preţul acesta nu cred că găseşti pe piaţa europeană un 4x4.“, a declarat Ministrul Mediului.

În vizita sa prin uzină, ministrul a fost însoţit de directorul general al uzinei, Jérôme Olive, de Constantin Stroe, vicepreşedintele Automobile Dacia şi de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Laszlo Borbely a venit cu veşti bune pentru Dacia.

“Am venit cu veşti bune pentru că după cum ştiţi programul Rabla a pornit cu avânt în acest an. În momentul acesta avem epuizate deja 60.000 de vouchere, deja s-au predate la REMAT-uri peste 46.000 din care deja  au venit oamenii să cumpere maşini noi. S-au predate în jur de 13.500 de vouchere şi vestea cea bună pentru Dacia şi fabricile autohtone este că, circa 60% din acestea sunt producţie autohtonă,  3757 de maşini mai précis. Aceste 3700 de maşini e numărul total cât s-a vândut în aceste două luni în toată ţara.“, a declarat ministrul la sfârşitul vizitei sale.

Anul acesta vor dispărea 100.000 de rable din trafic.
“Sunt probabil în jur de 100.000 de rable care vor dispărea în acest an şi vor beneficia şi producătorii autohtoni de maşini şi Uzina Dacia pentru că trebuie să recunoaştem va fi un an greu, dar din cifrele pe care le-am văzut, Dacia are o componentă foarte importantă şi anul acesta pe export.

Putem suplimenta în continuare, sunt 1,8 miliarde de lei în fondul de Mediu şi deocamdată, aceste 110.000 înseamnă 420 de milioane de lei, deci mai avem de unde suplimenta. Între timp ne vom gândi şi cum vom analiza până la jumătatea anului şi taxa de poluare pe anul viitor şi acest program Rabla. Deocamdată, anul acesta, şi programul Rabla, şi taxa pe poluarea auto vor merge pe aceleaşi coordonate, deci nu se vor schimba.“, asigură ministrul.

Interesul nostru e să aducem cât mai puţine maşini second-hand din Europa şi oamenii să înţeleagă că plătesc cu 2000-3000 de euro mai mult, dar merită să cumpere aceste maşini care şi pe mine m-au surprins cît de accesibil e preţul. Duster care au o mare căutare.“, a spus Laszlo Borbely.

Şi prietenii ministrului sunt interesaţi să cumpere Duster-ul. Acesta se va comercializa pe piaţa din România, o dată cu acţiunea Porţi Deschise, între 12-15 aprilie.

De la Uzina Dacia, Ministrul Mediului a plecat la Consiliul Judeţean Argeş unde va avea o întţlnire cu toţi primarii din judeţ pentru a discuta despre investiţiile de anul acesta în domeniul mediului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite