Ministrul de externe Teodor Baconschi își face cabană în Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Baconschi s-a aflat ieri într-o vizită în județul Argeș. Ministrul a bifat pe agenda cu evenimente premierea celui mai longeviv pompier din județ, dar și participarea la manifestările religios-culturale de la mânăstirea Curtea de Argeș.

Ministrul de externe a vizitat ieri comuna Brăduleț și s-a îndrăgostit de această zonă a județului, motiv pentru care a anunțat că a achiziționat în această localitate un teren de 1400 de metri pătrați pe care intenționează să construiască cel mai probabil o cabană.

După ce a adresat câteva cuvinte localnicilor și autorităților prezente la eveniment, ministrul de externe și-a continuat vizita în județ cu o oprire la mânăstirea Curtea de Argeș, acolo unde aveau loc manifestările închinate sfântului Neagoe Basarab.

Baconschi a fost întâmpinat, alături de fostul președinte al României, Emil Constantinescu de ÎPS Calinic și a asistat la Concertul susținut de coralele bisericești și Fanfara militară din București.

“Am avut o sâmbătă liberă și am venit pur și simplu la plimbare. Înalt Preasfinția Sa Calinic m-a invitat la concertul pe care îl organizează aici și am venit cu plăcere pentru că suntem vechi prieteni”, a spus ministrul Baconschi.

Gafă a ministrului de externe
La un moment dat, Baconschi și ÎPS Calinic s-au ridicat de pe scaunele amplasate lângă mânăstire pentru a vizita expoziția de costume populare așezate pe manechine, la baza monumentului religios.

Luat la întrebări de jurnaliști despre aderarea la spațiul Schenghen, Baconschi a refuzat să comenteze afirmațiile altor politicieni referitoare la acest subiect și a dat să plece, uitând complet de invitația Înalt Preasfințitului Calinic de a admira costumele populare și l-a lăsat pe acesta în urmă până când i-a fost reamintit motivul pentru care se ridicase de la ceremonie.

“Hai să închidem subiectul. Am dat toate declarațiile și toate personalitățile politice care contează s-au exprimat în acest subiect”, a spus Teodor Baconschi în timp ce grăbea pasul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite