Militarul mort în Afganistan, înmormântat cu onoruri militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun cuvânt nu poate descrie întocmai durerea din sufletul familiei sergentului major Florin Bădiceanu, din Budeasa, mort  pe câmpul de luptă din Afganistan. Eroul a fost înmormântat în această după-amiază în comuna natală.

Lacrimi, chipuri împietrite de durere, ţipete ca din gură de şarpe, o imagine desprinsă parcă dintr-un film tragic, dar care din păcate, este reală. Astăzi, uliţa din satul Caloteşti, unde şi-a petrecut copilăria Florin Bădiceanu semăna cu „valea plângerii”. Peste o mie oameni, militari şi civili, copii şi bătrâni i-au adus un ultim omagiu ostaşului căzut la datorie. Sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al sergentului major a fost depus în sufragerie. În semn de respect,  la căpătâiul său a stat veşnic un militar. În faţa unei asemenea drame, nimeni nu şi-a putut conteni lacrimile.


„Cui îţi laşi tu copilaşii, mamă....”

Tatăl şi mama lui Florin Bădiceanu abia se mai puteau ţine pe picioare. „Florinel, mamă, de ce te duci. Cui îţi laşi tu copilaşii, mamă....”, plângea amarnic femeia care i-a dat viaţă. Soţia lui Florin, Mihaela, care este însărcinată în luna a opta, este dărâmată de durere. Copilul în vârstă de doi ani a fost dus acasă la rude. Micuţul a apucat să se bucure de zâmbetul tatălui, de îmbrăţisările acestuia. Însă, pruncul încă nenăscut îşi va cunoaşte tatăl doar din fotografii. Printre zecile de coroane de flori se afla şi cea din partea fiului cu mesajul. „Te iubesc. Fiul, Cristian”.  Printre persoanele care l-au condus pe ultimul drum se numără şi Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale. Generalul a prezentat sincere condoleanţe familiei îndurerate. Sergentul major Florin Bădiceanu a fost înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul din comuna natală.


Tot astăzi a fost înmormântat şi agentul de la Poliţia Autostrăzi, Emil Bran, în vârstă de 29 de ani, din Piteşti. Poliţistul s-a împuşcat în cap, joi seara, cu arma din dotare, după ce iubita lui, Ionela Trandafir, cu care era împreună de 12 ani, l-a părăsit. Colegii de serviciu i-au adus un ultim omagiu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite