Piteşti: UPDATE: Militarul mort în Afganistan, cetăţean de onoare post mortem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin şi Mihaela Bădiceanu ar fi împlinit doi ani  de căsătorie, la 1 martie
Florin şi Mihaela Bădiceanu ar fi împlinit doi ani de căsătorie, la 1 martie

Trupul sergentului major Florin Bădiceanu va fi adus mâine seară comuna natală, Budeasa. Militarul mort ieri dimineaţă pe frontul din Afganistan va fi declarat în această dimineaţă cetăţean de onoare post mortem al comunei Budeasa.



Sergentul major Florin Bădiceanu, în vârstă de 31 de ani, a murit la datorie.  Originar din Budeasa, militarul făcea parte din Batalionul 33 Manevră Vânători de Munte Curtea de Argeş. În luna ianurie, când a plecat în cea de-a doua misiune în Afganistan şi-a lăsat acasă un copil în vârstă de doi ani şi o soţie însărcinată.

Atunci i-a sărutat pentru ultima oară şi le-a spus că-i iubeşte. Ieri dimineaţă, sergentul major şi vărul său, fruntaşul Marian Zamfir, din comuna Nucşoara, se aflau într-un vehicul blindat care a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Marian Zamfir a fost rănit, fiind transportat la spital, unde primeşte îngrijiri medicale.


În şedinţa de Consiliu din această dimnineaţă de la primăria Budeasa, edilul Ion Ştefan îl va declara pe Florin Bădiceanu cetăţean de onoare post mortem al comunei. “Era un băiat ambiţios, care îşi dorea să se realizeze, să ofere familiei tot confortul. Curajul său de a pleca în Afganistan spune multe despre el. Ne pare rău că am pierdut un astfel de om. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a precizat primarul Ion Ştefan.


Trupul neînsufleţit al sergentului major va fi adus acasă mâine seară. Slujba de înmormântare va avea loc la biserica din comuna sa natală.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite