Piteşti: Militar rănit în timpul unui exerciţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Militar rănit în timpul unui exerciţiu
Piteşti: Militar rănit în timpul unui exerciţiu

Un militar de la Unitatea de Vânători de Munte din Curtea de Argeş a fost rănit, ieri după-amiază, în timpul unui exerciţiu.

Sergentul major Ionel Popescu, în vârstă de 30 de ani, efectua un exerciţiu de instrucţie. La un moment dat, bateria unui vehicul de luptă a explodat. Soldatul a suferit o arsură chimică, din cauza acidului de la baterie, şi o fractură deschisă de tibie. Colegii lui au fost martori la toată scena. Bărbatul a fost transportat la spitalul Municipal Curtea de Argeş.


Medicii au decis ca militarul să fie dus de urgenţă la spitalul Floreasca din Bucureşti, întrucât exista riscul să-i amputeze un picior. Pentru a ajunge într-un timp cât mai scurt, Ionel Popescu a fost transportat cu un elicopter SMURD.

De la spitalul Floreasca, sergentul a fost transferat la Spitalul Militar din Bucureşti, unde a rămas internat. “În cadrul unităţii se desfăşura instrucţia şi a explodat bateria de la un transportator amfibiu blindat. S-a deschis o anchetă şi urmează să se stabilească şi condiţiile în care a avut loc accidental de muncă”, a spus căpitanul Constantin Cârjan, de la unitatea militară.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite