Mii de piteșteni s-au grăbit să-și plătească impozitele locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 de piteșteni și-au achitat  obligațiile la bugetul local în prima zi de încasări și alte câteva sute  s-au prezentat  la punctele de incasare din Pitești în prima parte a acestei zile.Bonificația de 10% acordată la plata integrală a impozitelor a fost cea care  i-a adus pe contribuabili, în număr mare, la ghișee

Gheorghe Pătru , un bătrânel de  85 de ani, a venit, astăzi, la Primărie hotărât să-și achite impozitele locale  pe tot anul 2011.
 
“Am ținut să-mi iau o grijă de pe cap și le-am plătit pe toate, ca să nu mai am treabă tot anul. E avantojos să le achiți la-nceput că prinzi și reducerea de 10% care contează,  mai ales pentru noi, pensionarii”, spune  bătrânul.

 Pensionarii, cei mai conștiincioși


 “Eu unul, n-am somn până nu mă știu cu toate impozitele plătite" precizează și Nelu Vișan, 66 de ani. Ca cei doi pensionari au fost în această dimineață alte câteva sute de persoane, majotritatea bătrâni , care s-au adăugat celor 1082  de piteșteni ce și-au plătit obligațiile la bugetul local încă din prima zi de încasări. Cei mai mulți au achitat impozitele și taxele pentru tot anul deși bonificația este valabilă până la 31 martie 2011, inclusiv.

“Impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri şi impozitul pe mijloacele de transport, aferente anului fiscal 2011 se pot plăti în două rate egale: prima  până la data de 31 martie 2011 inclusiv, iar cea de-a doua până la data de 30 septembrie 2011 inclusiv. Pentru plata cu anticipaţie până la 31 martie a impozitului pe clădiri, impozitului pe terenuri, impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an fiscal 2011, de către persoanele fizice, se acordă o bonificaţie de 10%.”, explică Mihai Anton șeful serviciului Impozite și Taxe Locale din cadrul primăriei Primăriei Pitești

 De reținut că impozitul anual de până la 50 lei, inclusiv, datorat bugetului local, se plăteşte integral până la primul termen de plată.

La Pitești, impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri şi impozitul pe mijloacele de transport, aferente anului fiscal 2011, sunt stabilite la nivelul celor din anul fiscal 2010. Creșteri ale impozitelor s-au produs doar în cazul autovehiculelor de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, precum şi în cazul combinaţiilor de autovehicule (un autovehicul articulat sau tren rutier) de transport marfă cu masa totală maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone. 

 Impozitul pentru a doua și următoarele locuințe, mai mare


 Cei care deţin mai multe case sau apartamente  plătesc, de la jumătatea anului trecut cu 65% mai mult pentru cea de-a doua locuinţă, cu 150%  mai mult pentru cea de-a treia şi cu 300% mai mult pentru a patra şi următoarele în afara adresei de domiciliu.
 
 Plăți electronice

Impozitele şi taxele locale pot fi achitate și cu ajutorul instrumentelor de plată electronică, prin intermediul cardurilor, utilizând Internetul precum şi terminalele pentru transferul de fonduri la punctele de încasare, tip POS. În cazul plăţilor prin Internet, contribuabilii trebuie să solicite Serviciului Informatică din cadrul Primăriei Municipiului Piteşti înregistrarea ca utilizatori ai sistemului de plată electronică a impozitelor şi taxelor locale, operaţiunile de înregistrare şi alocare a parolei de acces fiind gratuite. Pentru plăţile efectuate cu carduri prin intermediul Internetului şi POS-urilor, contribuabilii nu datorează comision.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite