UPDATE FOTOGALERIE Marele picnic de la Mânăstirea lui Manole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au stat ore întregi la rând ca să atingă racla cu moaștele Sfintei Filofteea, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului credincioșii s-au pus pe ghiftuit în curtea mânăstirii sau au încins grătare în parcarea de peste drum.

Citește și Sfânta Maria le-a umplut buzunarele cerșetorilor și comercianților

http://www.adevarul.ro/locale/pitesti/Sfanta_Maria_le-a_umput_buzunarele_comerciantilor_si_cersetorilor_veniti_la_Curtea_de_Arges_0_536346815.html

Sute de credincioși au luat cu asalt încă de duminică seara Mânăstirea Curtea de Argeș, lăcaș de cult ce poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Ca să fie siguri că vor fi primii care ating, a doua zi, de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, moaștele Sfintei Filofteea, mulți au dormit în curtea mânăstirii, sub cerul liber.

“Am întins pătura și ne-am culcat toți trei, eu soțul și copilul chiar lângă intrarea în catedrală. Numai cine nu practică asta nu știe ce căldură simți, aici, în noaptea dinaintea Sfintei Maria. De ani de zile facem asta și e minunat să te trezeși cu fața către lăcașul sfânt.”, spune Carmen Nicolae, 39 de ani.

image

(Click pe imagini pentru FOTOGALERIE)

Luni dimineață, puhoiul a fost și mai mare. Mii de oameni au dat năvală la slujba de hram oficiată de Înalt Prea Sfințitul Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Ore întregi au stat la coada de sute de metri, ca să primească binecuvântarea preoților și să atingă racla Sfintei Filofteea, scoasă în fața Mânăstirii.

Preoții au cântat, grătarele au sfârâit


Mulți dintre cei veniți la hram n-au mai așteptat să se încheie slujba și s-au pus pe ospăț, la nici 10 metri de racla cu moaște: salam, brănză, ouă, roșii, castraveți și câte o lubeniță. Ușor, ca de vară!

Până la prânz, mormanele de gunoaie au acoperit pajiștea din fața lăcașului de cult, pentru că puțini au mai nimerit coșurile de gunoi doldora de coji de pepene și ambalaje de semințe. Doar grătarele au lipsit din curtea mânăstirii.
Micii și pastrama au sfârâit însă, peste drum, în parcare, unde petrecăreții au dat drumul la muzică și au încins zeci de grătare.

“E Sfânta Maria și la sărbătoare se petrece, nu se plânge. Boxele le-am dat mai încet, că nu vrem să deranjăm, dar cu fumul, asta e, așa e la grătar!”, a explicat scurt, de lângă un BMW, una dintre credincioase.

image

În urma petrecăreţilor de la "picnicul" de lângă mânăstire rămân mormane de gunoi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite