Mii de rable din Argeş aşteaptă să fie casate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 16 martie s-a dat startul la programul “Rabla” din acest an. În judeţul Argeş doar două firme au primit autorizaţie de colectare a maşinilor vechi pentru casare prin acest program. Este vorba de societatea “Proremat” din comuna Bascov şi “Gamicom Group” din localitatea Poienarii de Muscel.

Nici nu a început bine programul de stimulare a înnoirii parcului auto că déjà prima tranşă de tichete s-a şi epuizat. Sute de proprietari s-au prezentat cu rablele la casat. Cu maşinile mâncate de rugină, cu câte o aripă îndoită sau cu tapiţeria ruptă, oamenii speră să prindă un voucher cu prima de casare, în valoare de 3800 de lei pentru a-şi lua o maşină nouă.

“Am o Dacie veche de vreo 20 de ani şi m-am hotărât s-o dau ca să îmi iau şi eu o maşină nouă că nu se mai poate cu asta. Mă lasă când mi-e lumea mai dragă”, spune Ion Simion, de 45 de ani, din Bascov.
 
Voucherele, epuizate din primele zile

La Remat-ul din comuna Bascov tichetele s-au epuizat din primele două zile de la începerea programului.

“Sunt disponibile 60.000 de vouchere la nivelul ţării. Se dau succesiv rate de câte 100 de vouchere la fiecare firmă colectoare. Am primit şi noi, dar déjà avem aproape 200 de maşini de miercuri şi până acum. Aşteptăm următoarea tranşă de vouchere”, a spus directorul Proremat, Cristi Muşătescu.


În judeţul Argeş, la finele anului 2010, erau înmatriculate 136.199 de autoturisme. Dintre acestea, 20.741 sunt maşini mai vechi de 20 de ani, iar 53.562 au mai mult de 10 ani de când au fost fabricate.


De astăzi se pot înscrie la programul “Rabla” şi proprietarii, persoane juridice şi operatori economici, de maşini uzate, mai vechi de zece ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite