Mieii, ouăle şi pastrama din pieţe, la control!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe instituţii de control fac echipe mixte, în aceste zile, şi pornesc pe tot teritoriul judeţului pentru a verifica pieţele sau locurile de sacrificare a mieilor, în vederea depistării eventualelor nereguli care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

În această săptămână, autorităţile sunt în alertă, în ceea ce priveşte calitatea alimentelor pentru masa de Paşte. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Garda Financiară  şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie efectuează razii în pieţele din Argeş, pentru a descoperi eventualele nereguli la produsele care se comercializează masiv în aceste zile, respectiv ouă, brânzeturi, carne de miel şi pastramă.

S-au confiscat nouă kilograme de şuncă


Ieri, echipele mixte au făcut controale în toate pieţele Piteştiului şi în singura hală autorizată sanitar pentru comercializarea în număr mare a mieilor, Piaţa Smârdan.

Din fericire pentru consumatori, nu au fost depistate abateri grave de la lege, motiv pentru care producătorii şi comercianţii produselor pascale nu au fost amendaţi. În schimb, a fost găsit în afara legii un vânzător din Piaţa Găvana, care avea în boxa de carne aproape nouă kilograme de şuncă, pe care nu erau postate elementele de identificare.

Ca atare, inspectorii au confiscat întreaga cantitate de marfă ilegală şi patronul se va alege, cel mai probabil, şi cu o amendă. O fabrică de pâine din Mărăcineni a fost „călcată” şi ea ieri de echipele de control, dar patronul acesteia s-a ales decât cu un avertisment pentru problemele de igienă depistate.

„Spre deosebire de anul trecut, au fost găsite foarte puţine ilegalităţi şi acestea minore. Controalele noastre vor continua până în ziua de Paşte, iar vânzătorii trebuie să ştie că dacă au fost verificaţi o dată, asta nu înseamnă că nu mai trecem şi a doua oară pe la dumnealor. Vrem să înlăturăm orice problemă legată de siguranţa alimentară a argeşenilor”, ne-a spus Ion Falcă, directorul DSVSA Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite