Micuții din centrele de plasament s-au întrecut la Olimpiada Națională de Religie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de copii înstituționalizați în mai multe centre de plasament din țară s-au adunat , astăzi , la Protoeria Pitești pentru a-și demonstra cunoștințele de religie  la olimpiada Națională «Biserica lui Hristos».

Tibi Colaric  are  numai 8 ani și a venit tocmai din Reșița, de la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate “Speranța”,  ca să concureze cu puștii ceva mai mari de la celelalte centre de plasament din țară.   “ Mă simt pregătit  la religie și sper să nu dezamăgesc pe nimeni. Vreau  să  desenez o icoană cu Maica Domnului și  să colorez un coș cu ouă  pentru că vin Sărbătorile Pascale“, a mărturisit puștiul înainte de a se pune pe treabă.

Una dintre temele care au făcut departajarea între concurenți a fost cea de creaţie, intitulată “O familie de sărbători“. Fiecare copil și-a imaginat cum a putut, fie în scris, fie prin desen,  un Paște cu adevărat  fericit.

Olimpiada urmărește reinserţia socială a copiilor din astfel de cămine,  valorizarea şi promovarea acestora şi apropierea lor de credinţă.
“Includerea copilului într-un de plasament îl poate priva de satisfacerea unor trebuinţe primare şi psihosociale. Încercăm pe cât posibil să atenuăm consecinţele și urmărim să demonstrăm acești copii nu sunt cu nimic mai prejos decât aceia care au şansa de a avea o familie care să îi iubească, putând fi la fel de valoroşi, plini de resurse intelectuale şi spirituale.”, spune preotul Decebal Floroaica, cel care s-a implicat trup și suflet în organizarea acestei olimpiade. 
Printre olimpici  s-au numărat și copii cu dizabilități  precum și doi micuți de alte confesiuni decât cea orodoxă (romano-catolică și  protestantă). 

 Premii, în bani

 Fiecare concurent a primit un premiu sau o mențiune. Organizatorii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi  Protecţia Copilului Argeş și Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului,  în parteneriat cu  Fundaţia «Lumină în suflet»  au acordat, cu sprijinul unor sponsori, 8 premii I a câte 100 de lei,  8 premii II a câte 70 de lei, 8 premii III a câte 50 de lei și zeci de mențiuni în valoare de 40 de lei fiecare.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite